Yeni Şafak'tan skandal haber! Hayali röportaj yaptılar

Yeni Şafak gazetesi aradığını zannettiği Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın hiç yapmadığı bir konuşmayı haber yaptı.

Yeni Şafak'tan skandal haber! Hayali röportaj yaptılar

Yeni Şafak gazetesi aradığını zannettiği Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın hiç yapmadığı bir konuşmayı haber yaptı.

Kaya, habere tepkisini sosyal medyadan verince gazeteden arayarak özür dilediler. Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Kaya, ‘beni diye başkasını aramışlar, teyit etmeden vermişler” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi bugün Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’ya ait olduğunu iddia ettiği bir açıklama yayınladı.

Gazeteye göre, muhabir Saadet Partili Kaya’yı aradı ve ‘PKK’nın orman yangınlarını üstlenmesi ile ilgili düşüncelerini sordu. Kaya da, ‘Kim diyor bunu?’ diye sordu.

Bunun üzerine muhabir, ‘Açıklama yaptılar, siz bu konuda ne söylemek istersiniz?’ diye bir daha sordu. Kaya ise, ‘Düşüncelerim bana kalsın, ne yapacaksınız’ cevabını verdi.

“BENİ KİMSE ARAMADI, BÖYLE BİR BEYANATIM OLMADI”

Ancak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, kendisini kimsenin aramadığını, böyle bir beyanatının da olmadığını söyledi. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Kaya, “Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Yeni Şafak'tan skandal haber! Hayali röportaj yaptılar - Resim : 1

“EN ÜST DÜZEYDE ARADILAR, ÖZÜR DİLEDİLER”

Konu ile ilgili Tarafsız Haber Ajansı’na açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, tepkisinin ardından gazeteden iki üç kişinin arayarak özür dilediğini ifade etti. Kaya, “ Yanlışlıktan dolayı özür dilediler, gerekçe olarak da birçok partiden yetkilileri aradıklarını, kiminin telefonu kapattığını, kiminin görüş beyan ettiğini söylediler. Bana ulaşma niyeti ile hareket ettiklerinde birisini aradıklarını, o aradıkları kişinin de ‘ben Mustafa Kaya değilim’ demeden orada haberde geçen şekilde tepki verdiğini, ondan dolayı da daha teyit etmeden yazdıklarını ifade ettiler. Özür dilediler, en üst düzeyde aradılar, özür dilediler. Bunu da düzeltmek adına haber yapacaklar. Bunun bir yanlışlık olduğunu ifade ettiler. Şu anda düzeltme ile ilgili adımlarını bekliyorum. Zaten bugünkü haberlerini internet haberlerinden çıkarttılar. Yarın ki gazete ile ilgili de zannediyorum bir şey yapacaklar. İki üç kişi aradı özür beyanı belirtmek adına” dedi.

Etiketler
Yeni Şafak Saadet Partisi