TürkMedya'da kriz sürüyor! İşte alınan yeni kararlar

Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ile 360 TV'yi bünyesinde bulunduran TürkMedya'da yerel seçimler sonrası kriz patlak vermişti.

TürkMedya'da kriz sürüyor! İşte alınan yeni kararlar

Her şey 31 Mart’ta başladı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıllar sonra hükümet partisinden muhalefet partisine geçti ve AK Parti döneminde yayın hayatına başlayan 24 TV’de işler sarpa sarmaya başladı.

Medyaradar'ın haberine göre, daha önce bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’nın İBB’den her ay 10 milyon lira “reklam geliri” adı altında bütçe aldığı ortaya çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığına başlamasıyla “reklam geliri” ödeneği kesilmiş ve 24 TV çözümü küçülmeye gitmekte bulmuştu.

24 TV ilk etapta, iki ekran yüzüyle Zeliha Saraç ve Ersoy Dede ile yollarını ayırdı. Saatler sonra da gece editörü Muhammet Özcan, gece moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan’ın işten çıkarıldığını yazdık ve ekledik, TürkMedya’da tenkisat sürecek ve kurum yüzde 40 küçülmeye gidecek ve hatta 24 TV’nin kapatılması gündemde.

24 TV’DE GECE YAYINLARI DURDU, PROGRAMLAR KALDIRILDI

24 TV’de gece canlı yayınlar durduruldu, gece 24:00’den sabah 08:00’e kadar çalışan tüm ekip gündüz şiftine kaydırıldı. Ana kumanda hariç, zira bu saatlerde kanalda bant yayınlar ve tekrarlar dönecek. Yani havuz medyasının parçası olan 24 TV’de Erdoğan’ın gece saatlerinde konuşması dahi canlı verilemeyecek.

Peki gece 24’ten önce ne olacak…

Kulis bilgilerine göre akşam 21 kuşağındaki tüm programlar kaldırıldı. 21:00 – 24:00 arasında canlı haber bültenleri olacak sadece.

24 TV’DE HAFTASONU MESAİSİ 10:00’DA

Bir haber kanalı düşünün gece 24:00’te ana kumandadan bant ve tekrar yayınına geçecek, gece boyunca canlı yayın yapmayacak ve dahası haftasonu ilk canlı yayınına 10:00’da başlayacak. Evet, 24 TV’de durum bu, personel sabah 10:00’da işe başlayacak, haliyle canlı yayınlar da bu saatte start alacak. Tüm bu önlemler kanalın kapanmanın eşiğinde olduğunun önemli birer kanıtı gibi. Ama asıl radikal önlem gazetelerde…

STAR MATBACILIK KAPATILIYOR, YA GAZETELER?

Star Matbaası’nın kapatılacağı bilgisi de ulaşan önemli bilgiler ve tabii iddialar arasında. Edinilen bilgiye göre; Star Matbacılık ay sonu itibariyle tamamen kapatılacak. Star, Akşam ve Güneş gazeteleri, Turkuvaz Medya’nın matbasında basılacak. Gazetelerin eklerinin kapatılması konusu da gündemde.

Etiketler
Star TV Seçim Yerel Seçim