Coşkun Sabah: Cumhurbaşkanımıza minnettarım

Şarkıcı Coşkun Sabah, Yeşilköy'de inşa edilen Süryani Kilisesi'yle ilgili konuştu. "Çok mutluyum. Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Çok duygulandım. Cumhurbaşkanımıza minnettarım" dedi.

Coşkun Sabah: Cumhurbaşkanımıza minnettarım

Şarkıcı Coşkun Sabah, kendisine dair merak edilenlerle ilgili olarak Sabah gazetesi yazarı Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı.

Sabah, Yeşilköy'de bir Süryani Kilisesi'nin inşa edildiğinin hatırlatılması üzerine "Çok mutluyum. Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Çok duygulandım. Cumhurbaşkanımıza minnettarım. Sıfırdan bir kilise hiç yapılmamıştı. Var olanlar restore edilmişti. Sıfırdan yapılması çok önemli ve anlamlı. Yıllardır hiçbir hükümet yapmamıştı, bunu Cumhurbaşkanımız yaptı" dedi.

Bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın azınlıklara ne kadar kıymet verdiğinin göstergesi olduğunu savunan Sabah, "Kilisenin açılışı tüm dünyaya duyurulmalı. Böylece ülkemize yönelik olumsuz propaganda yapanlara cevap da vermiş oluruz" diye konuştu.

Sabah, yurt dışına gittiğinde kendisine "Süryani olarak Türkiye'de zorluk gördün mü? Seni engellediler mi?" diye sorulduğunu vurgulayarak "Cevap çok kısa oluyor: 'Ben bu kimliğimle yıllardır müzik yapıyorum, albümlerim milyonlar sattı.' Yani Süryani kimliğimden dolayı hiçbir zaman kimse beni dışlamadı" ifadesini kullandı.

"Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını özümsemiş bir Süryani'yim ve vatanımı çok seviyorum. İyi ki bu topraklarda doğdum" diyen Sabah, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da çok güzel yıllarım geçti. Komşularımız bizi hiç dışlamadı, hep el üstünde tuttular. Rahmetli Kadir Topbaş bana 'Sizler Türkiye'nin değerisiniz' derdi. Bizlerin bu topraklarda değer olarak görülmesi gurur verici."

Sohbetin devamında Kalçık'ın yönelttiği sorular ve Sabah'ın bunlara verdiği yanıtlardan bazıları şöyle:

'AVRUPALI BABA DEĞİLİM'

- Nasıl bir babasınız?

Ben Avrupalı bir baba gibi değilim, bu toprakların değerini, kültürünü ve geleneğini taşıyorum. Yeri gelince otoritemi gösteriyorum. Geleneklerine bağlı biriyim, mensup olduğum bu toprakların gerçeklerine uygun yaşıyorum. Yaptığım işle her kesime hitap ediyorum. Muhafazakarı da beni dinliyor, gayrimüslimi de. Hayranlarımın büyük çoğunluğunu da muhafazakar dinleyiciler oluşturuyor. Onlara saygı göstermek zorundayım.

'FEMİNİSTLER NE DESEM YANLIŞ YERE ÇEKİYOR'

- Sosyal medya ortamından da şikayetçisiniz...

Her açıklamamdan bir şey çıkarıyorlar. A diyorsun ondan bile farklı anlam çıkarıyorlar. Feministler ne desem yanlış yere çekiyor. Açıklamalarımı bilmeden saldırıyorlar; yoruluyorum. Onları mantıklı olmaya çağırıyorum. Devletimizin davetlerine katılıyorum diye de demediklerini bırakmıyorlar. Yıllardır sosyal medyaya düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyordum, nihayet geliyor.

Etiketler
Coşkun Sabah Kilis Lise