Ünlü ajans sahibinin 'tecavüz yarışması' skandalı ortaya çıktı!

Ünlü mankenlik ajansı Elite’in eski başkanı Gerald Marie hakkında cinsel saldırı soruşturması yürütülüyor. O dönemde bu ajansta çalışan iş insanı Omar Harfouch, Marie’nin suç ortaklarıyla istismarlarını yarıştırdığı bir panosu olduğunu iddia etti.

Ünlü ajans sahibinin 'tecavüz yarışması' skandalı ortaya çıktı!

Merkezi Paris’te bulunan, dünya çapındaki modellik ajansı Elite’in 25 yıl Avrupa başkanlığını yapan Gerald Marie hakkında bir yıldır cinsel saldırı soruşturması yürütülüyor.

Gerald Marie (71) ajansın başındayken aralarında reşit olmamış bir genç kızın da bulunduğu bazı modellere cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Fransa’da başlatılan soruşturma, eski BBC muhabiri Lisa Brinkwort’un şikâyeti ve üç eski modelin Marie’nin kendilerine tecavüz ettiği iddiası üzerine açılmıştı.

Marie’nin başkanlığı sırasında ajansta çalışan Lübnanlı iş insanı Omar Harfouch’un soruşturmayı yürüten Fransız savcılık makamlarına yardım ettiği bildirildi.

Omar Harfouch da çoğu manken 13 kadının 1980’ler ile 1990’larda Marie’nin tecavüzüne ve tacizine uğradıklarına dair iddialarında adli makamlara yardımcı olduğunu söyledi.

‘KRİTER, KADINLARIN YAŞLARIYDI’

İngiliz “Times” gazetesine konuşan Omar Harfouch, Gerald Marie ve suç ortaklarının kimin en çok kadınla cinsel ilişkide bulunduğunu yazdıkları bir panoları olduğunu ve zanlıların aralarında “istismar” yarışı yaptıklarını öne sürdü.

Harfouch, “Bu yarışmanın kriteri kadınların yaşlarıydı. İstismar ettikleri kadınlar ne kadar gençse ve kaçı bakireyse zanlılar o kadar çok puan alıyordu. Her moda haftasının sonunda, uyguladıkları cinsel istismarları karşılaştırırlardı” dedi.

Ünlü ajans sahibinin 'tecavüz yarışması' skandalı ortaya çıktı! - Resim : 1

Milliyet'te yer alan habere göre; Ajansla ilişkisini sert şekilde bitiren Harfouch, Marie’yi “cinsel avcı” olarak nitelendirdi ve kadınlar hakkında konuşurken kaba bir dil kullandığını söyledi. Model sektörünün en güçlü isimlerinden biri olarak kabul edilen Gerald Marie’nin Elite başkanlığı sırasında ün kazandırdığı isimler arasında Naomi Campbell, Claudia Schiffer ve Cindy Crawford gibi top modeller de bulunuyor.

Etiketler
Saldırı Soruşturma Tecavüz