Meral Çetinkaya: Bugüne kadar yer aldığım projelerin hiçbirinden tatmin değilim

TRT 2 ekranlarında Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programının bu haftaki konuğu, usta sanatçı Meral Çetinkaya oldu.

Meral Çetinkaya: Bugüne kadar yer aldığım projelerin hiçbirinden tatmin değilim

Kariyerinin ilk yılların rol aldığı 'Hazal' filmi ile Antalya’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Meral Çetinkaya, bu ödülle ilgili, "Hiçbir zaman ödül benim diyemeyeceğim çünkü ben o sırada yurtdışına gitmek zorunda kalmıştım. Ve filmin seslendirmesine giremedim filmler o dönem sesli çekilmediği için. Güler Ökten beni seslendirmişti. Dolayısıyla yarısından çoğu onundur. Bu seslendirmenin hakkı ödenmez" dedi.

'Karanlıktakiler' filminde yönetmen Çağan Irmak’la çalışan Meral Çetinkaya, Irmak’la ilgili övgü dolu sözler söyledi: Çağan oyuncusunu çok yükselten, yücelten bir yönetmen. Hakikaten her oyuncunun onunla bir kere çalışması lazım.

'İstanbullu Gelin' dizisine sonradan katılan ve 'Ülfet' karakteriyle çok beğenilen sanatçı, ‘’Bir çalışmaya sonradan girmek çok zor. Üçüncü sezondu girdiğimde. Sonradan dahil olmak zor oluyor. Hele benim gibi özgüveni sıfır insanlar için" şeklinde konuştu.

Yönetmenlerin çok zor bir işi olduklarını belirten Meral Çetinkaya, "Bölümü ne zaman okuyor, ne zaman düşünüyor? Bu kadar insanın özel, ruhsal problemleri var. Bu konuda yönetmenlere hayran kalıyorum. Onlar da insan ve kendilerinin özel yaşamları var. Ama hep karşısındakini de kollamak zorunda" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yer aldığı projelerin hiçbirinden tatmin olmadığını söyleyen Çetinkaya, ‘’Teşekkür ediyorum beni aralarına alan o yapımlara. Ama hiçbirinden tatmin değilim. Onun için bazen izlemek ıstırap oluyor. 'Sesim şöyle olmalıydı, böyle yapmalıydım' diyorum. Ama yine de garip bir şey var, ben oralarda olmak istiyorum. Bütün acısına rağmen istiyorum, onsuz kalmayayım. Ben bu yaşadığımız dünyaya uyum sağlayamadım. Ben hayatı; sinemanın, ekranın ve sahnenin üstünde, o dünyada buluyorum. Ağlasam da, gülsem de orada olmak istiyorum, hep sonuna kadar’’ dedi.

Etiketler
Film TRT