Hadise'nin Belçika'dan vazgeçmesinin sebebi duygusal mıydı?

Hadise, O Ses Türkiye jürisinin tek değişmeyen jürisi olarak muazzam bir istikrar yakaladı.

Hadise'nin Belçika'dan vazgeçmesinin sebebi duygusal mıydı?

Müzik kariyerine Belçika'da başlayan Hadise müzik kariyerini 'Türk kökenli Belçikalı' unvanıyla sürdürüyordu. Tam bu esnada yayınlanan 'Stir Me Up' şarkısı ise -sanılanın aksine- Hadise'nin Belçika'daki en büyük başarısı değildi.

'Stir Me Up' asıl Türkiye'de patladı

Milliyet'ten Can Şişman'ın haberine göre; Stir Me Up', Belçika'nın resmi single listesi Ultratop'ta 22 numaraya yükselmişti. Şarkının asıl patladığı ülke ise Türkiye oldu. "Aaa" dedik, "Ne kadar da Avrupai tarzda bir kız, hem de bizden biri ve İngilizce şarkı söylüyor"lar havada uçuştu.

'My Body'nin klibi efsaneydi

Hadise'yi bağrımıza bastık derhal. Hadise de bu daveti kırmadı. Ara ara Türkiye'ye geldi. Yurt dışında -daha sonra 'Deli Oğlan' olarak Türkçeye çevrilen 'A Good Kiss'i yayınladı. Hemen akabinde de muazzam klibiyle fırtınalar kopartan 'My Body' çıktı. Böylelikle Hadise 'Düm Tek Tek' öncesi ilk kez Belçika'da ilk 10'a girdi ve 8 numaraya kadar yükseldi.

Eurovision'la birlikte tamamen bizden oldu

Bundan sonrasını gayet iyi biliyoruz. Bir müzik yarışmasında sunuculuktan tutun da Eurovision dönemi ve fırtınalı aşk hayatına kadar Hadise, Türkiye'den vazgeçemez oldu. Ve müzik kariyerini Türkiye'de Türkçe şarkılarla devam ettirmeyi seçti.

Neden Belçika'yı geride bıraktı?

Hadise'nin 'Türkiye' seçimi dönem dönem merak konusu oluyor. Bizlere 'yurt dışında Türkiye'yi temsil etme gururu' yaşatabilecek bir isim olabilecekken neden Belçika'yı geride bıraktı mesela Hadise? Neden zor olanı seçmedi?

'Tamamen duygusal' aslında

Bu konuda verilecek cevap çok basit: 'Tamamen duygusal'... Ama bu laf her iki anlamda da duygusallık içeriyormuş meğer. O Ses'te yayınlanan bölüm öncesinde Hadise, kendisine Türkiye'den gelen iş tekliflerini kabul ettiğini söyleyerek tırnak içinde duygusallıktan bahsetmişti.

"Benimle alay edenler de oldu"

Ama O Ses Türkiye'deki bölümde ilk defa çocukken Belçika'da yaşadığı zorlukları anlattı. Ve şunları söyledi: "Ben Belçika'da doğdum. Okulda ırkçılık da yaşadım. Bana 'pis Türk' diyenler de oldu. Okulda Flamanca, evde Türkçe konuşuyordum. Konuşurken benimle alay edenler de oldu..."

Küçük bir 'Hadise' değil

Bu tarz zorluklar her ülkede yaşanıyor. Mesut Özil'in biyografisine de bakın, benzer zorluklar var. Yurt dışında yaşama kavramı herkes için sıkıntılı ve evrensel bir problem. Dolayısıyla bu sadece küçük bir 'Hadise' değil.

E bize de halden anlamak düşüyor

Ama kız kardeşi ve ablasıyla 'maddi problem' yaşadığı iddia edilen Hadise'nin, Belçika'dan uzaklaşmak istemesinin altını biraz kurcalayınca, 'tamamen duygusallık' yerini az biraz hakiki duygusallığa bırakıyor. E bize de halden anlamak düşüyor...

Etiketler
Belçika Hadise Türkiye O Ses Türkiye