CHP'li Aykut Erdoğdu'dan erken seçim açıklaması: Memleketin hayrına olan...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Meclis’te devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Memleketin hayrına olan şey, bir an önce erken seçim yapmak.” ifadesini kullandı.

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan erken seçim açıklaması: Memleketin hayrına olan...


TBMM’de devam eden 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 16. Maddesine geçildi.

Madde üzerinde grubu adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Genel Kurul’a hitap etti.

AKP iktidarına yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğdu, 200 milyar TL bütçe açığı verilmesine rağmen büyümenin hâlâ sıfır olduğuna dikkat çekti.

Merkez Bankası’ndan ‘kefen parası’ olarak isimlendirilen 46 milyar liranın alınmasına tepki gösteren Erdoğdu, AKP’nin bulduğu çözümün istatistiklerle oynamak olduğunu savundu.


Erdoğdu, “İstatistikleriyle oynadığınız bir ekonomiyi yönetemezsiniz. Milli gelir hesapları yanlış. Bu milli gelir manipülasyonu çok yanlış.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN HAYRINA OLAN ŞEY, BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM YAPMAK”

Erdoğdu, konuşmasında güçlü ekonomi için hukukun üstün kılınması gerektiğine işaret ederek, “Hukukun üstünlüğü yoksa, anayasasız kalmışsak, ekonomiden hiçbir şey beklemeyin.” dedi.

AKP’ye yönelik, “Dış politikayı gerdiğiniz sürece sizin buradan çıkma şansınız yok.” Uyarısında bulunan Erdoğdu, “Memleketin hayrına olan şey, bir an önce erken seçim yapmak.” ifadesini kullandı.

Etiketler
Meclis bütçe görüşmeleri Aykut Erdoğdu Erken Seçim Milletvekili