Bob Dylan belgeseli geliyor

Bob Dylan belgeseli çalışmaları sona yaklaştı. Belgesel 12 Haziran'da yayınlanacak.

Bob Dylan belgeseli geliyor

Oscar, Altın Küre ve BAFTA dahil çok sayıda ödüle sahip Martin Scorsese’nin yönetmenliğini üstlendiği “Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story” adlı belgesel, 12 Haziran’da Netflix’ten yayınlanacak.

Kültür Servisi’nin haberine göre, yönetmen Scorsese, Bob Dylan’ın 1975 tarihli ünlü Rolling Thunder Revue turnesini beyazperdeye aktarıyor.

Çalışmaları 10 yıldır süren belgesel, ABD’nin 1970’li yıllarındaki politik ve kültürel durumuna da ışık tutuyor. Efsanevi turnede Dylan’a Roger McGuinn, Joan Baez, Ramblin’ Jack Elliott, Bob Neuwirth ve Allen Ginsberg gibi sanatçılar eşlik etmişti. Ayrıca Joni Mitchell ve Ringo Starr da turne kapsamındaki bazı konserlere katılım göstermişti.

GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ PROVA KAYITLARI

Belgeselin cast listesinde şimdilik Joan Baez, Allen Gingsberg ve Sam Shepard’ın yer alacağı biliyor.

Belgeselin 11 Haziran’da Londra, Paris, Washington, D.C., Los Angeles, New York ve Sydney gibi 20 şehrin salonlarında özel gösterimleri yapılacak. Öte yandan 1975 tarihli turne esnasında kaydedilmiş materyallerden oluşan bir box set de yayına hazırlanıyor.

14 CD ve 148 şarkıdan oluşan set, turnede kaydedilmiş 5 performansın yanı sıra daha önce gün yüzüne çıkmamış prova kayıtlarını da içeriyor. Box setin 7 Haziran’da yayımlanması planlanıyor.