Babylon’da bu hafta

Babylon’un programında bu hafta, 3 Nisan Çarşamba Birsen Tezer “Eastern Standarts”, 4 Nisan Perşembe VANS Vanguards: Palmiyeler, Lalalar, DJ Shangri-La, 5 Nisan Cem Karaca Doğum Günü Partisi, 6 Nisan Cumartesi Hey Gidi Günler bulunuyor.

Babylon’da bu hafta

Derinlikli vokaliyle Türk müzik sahnesinin en etkileyici caz şarkıcılarından Birsen Tezer, “Eastern Standards” projesiyle, 3 Nisan Çarşamba günü Babylon’a konuk oluyor. Bugüne kadar iki başarılı albüm yayımlayan Birsen Tezer; Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan ve Ediz Hafızoğlu gibi birçok önemli müzisyenle birlikte çalıştı. Özgün hikaye anlatıcılığı ön planda olan sanatçı, son projesi “Eastern Standards”ta; yüzlerce yıllık Türk Sanat ve Halk Müziği eserlerini, önceki projelerinde yer alan vokal ve enstrümana dayalı doğaçlama öğeleri ve günümüzün sesleri ile birleştirerek farklı bir dil oluşturuyor.

Vans kaykay takımından 4 genç kadın kaykaycının keşif hikayelerini anlatan fotoğraf sergisi ve workshop’lardan oluşan “Vanguards” etkinliği ve ardından “Vanguards”ın kutlanacağı Palmiyeler ve LALALAR performansları 4 Nisan Perşembe akşamı Babylon’da!

Vans kaykay takımından 4 genç kadın; Lizzie Armanto, Brighton Zeuner, Yndiara Asp ve Mami Tezuka’nın kaykayı özgün stilleri ve yaratıcılıklarıyla nasıl şekillendirdiklerinin keşfiyle başlayan “Vanguards” etkinliği, 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü”nden beri dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleşiyor. Vans’in dünya çapında kaykayı geliştirmeye ve sürdürmeye olan bağlılığını gösterdiği “Vanguards” etkinlikleri; “Off the Wall”un yaratıcı topluluklara ilham veren, olanak sağlayan ve destekleyen çeşitli dijital hikaye anlatımlarını 4 Nisan’da İstanbul’a taşıyor. Vans 2018 yılında, kaykay topluluklarını yeni bakış açılarıyla güçlendirirken, yeni bir ifade biçimi getirerek dünyanın her yerindeki çeşitli kaykay parklarında her yaştaki kadına kaykayı öğreten küresel bir girişim başlatmıştı.

Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat’tan oluşan ve ilk konserini geçtiğimiz Ocak ayında Demonation Festivali kapsamında Babylon’da veren LALALAR, psikedelik ve Anadolu referanslı melodilerini elektronik beat’leriyle harmanlıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında paylaştıkları “İsyanlar” teklisiyle hem yerli hem yabancı platformlarda yer alarak dikkatleri üzerine çeken üçlü; sallanmadan, eklemlerinizle eşlik etmeden dinlemenin mümkün olmadığı melez bir müzik deneyimi sunuyor.

Mertcan Mertbilek, Tarık Töre, Rana Uludağ ve Barış Konyalı’dan oluşan Palmiyeler; gerek şimdiye dek yayınladıkları üç albümleri, gerek de bir parti atmosferinde geçen konserleriyle bağımsız müzik sahnesinin en özel ekipleri arasındaki yerini aldı. Salaş, ferah ve düşsel bir stile sahip Palmiyeler; bir o kadar da niyetini belli eden tını ve tavırlarıyla yeni neslin rock’n’roll kahramanlarından.

2004 senesinde dinamo.fm’de çalışmaya başlayan Shangri-La, Radar Live Festivali’nin de çekirdek kadrosunda yer aldı. 2010’dan beri Babylon ve birçok diğer festivalin booking’lerini yapan Işıl Kılkış, eklektik seçkilerinde tek bir türe bağımlı kalmayan ve genelde ortak bir duygu veren müziklere yer veriyor. Radyo Babylon ve Radio Adidas’ta “Shangri-La Soundsystem” programlarını yaptı. İstanbul’da Minimüzikhol, Kiki, Babylon, Münferit, Gaspar, Arka Oda, Bina, Kilimanjaro gibi mekanlarda performans gösteren Shangri-La; Glastonbury, Cappadox ve DICE festivallerinde yer aldı.

Anadolu Rock müziğinin büyük efsanesi Cem Karaca’nın 74. Yaşı 5 Nisan Cuma akşamı Babylon’da kutlanıyor. Doğal ve eşsiz sesi ile gölgede kalmış halk türkülerini rock sound’uyla yeniden yorumlamış, halk şairlerinin şiirlerini bestelemiş, insan haklarını ve toplumsal olayları konu alan şarkılarıyla Anadolu Rock müziğinin doğuşuna ve gelişimine ön ayak olmuş Cem Karaca; bu coğrafyanın en büyük ozanları arasında yer alıyor. Anadolu Rock’ın ustalarından Cem Karaca; JazzMatiz’in performansıyla ve ardından kabin başına geçecek Murat Meriç’in, dilimizde yer etmiş şarkılardan oluşan seçkisiyle Babylon’da anılacak.

Müzikseverlerin Türkçe pop şarkılar eşliğinde 90’lı yıllara geri döneceği Babylon’un yeni partisi “Hey Gidi Günler” ve öncesinde 90’lar temalı Pub Story etkinliği, 6 Nisan Cumartesigecesi Babylon’da! Babylon’un yıllardır ev sahipliği yaptığı Oldies But Goldies ve yeni konsepti Y2K Millennium Party’de olduğu gibi yeniden zamanda yolculuğa çıkıyor ve bu sefer 90’lar Babylon dans pistine taşınıyor. Sarp Dakni ve Berke Yavuz’un kabin başında olacağı gecede; Yonca Evcimik, Mustafa Sandal, Burak Kut, Tarkan, Emel Müftüoğlu, İzel-Çelik-Ercan ve daha nicesinin hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisiyle müzikseverler geçmişe dönüyor.

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe'den satın alınabiliyor.

Etiketler
Cem Karaca