Farah Zeynep Abdullah: 'Özellikle genç kadınlara gerçekten ciddi zorluklar yaratılıyor sektörde'

Sinemada Yeni Soluk Ödülü alan oyuncu Farah Zeynep Abdullah, genç kadınların sektörde yaşadıkları zorluklara dikkat çekti.

Farah Zeynep Abdullah: 'Özellikle genç kadınlara gerçekten ciddi zorluklar yaratılıyor sektörde'

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 33. Ankara Film Festivali, dün gerçekleştirilen törenle başladı.

Sunuculuğunu Ünsal Ünlü’nün yaptığı törende, Aziz Nesin Emek Ödülü, yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli’ye, Sanat Çınarı Ödülü orkestra şefi Rengim Gökmen’e, Kitle İletişim Ödülü ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci, yazar Sevin Okyay’a, Sinemada Yeni Soluk Ödülü ise yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve oyuncu Farah Zeynep Abdullah’a verildi.

“ÖZELLİKLE GENÇ KADINLARA GERÇEKTEN CİDDİ ZORLUKLAR YARATILIYOR”

Sinemada Yeni Soluk Ödülü alan Farah Zeynep Abdullah’ın sözleri ise dikkat çekti.

Abdullah, “Yeni Soluk Ödülü dendiğinde gerçekten çok şaşırdım. Çünkü çok zorluk çekiyoruz, çok şeyin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Özellikle genç kadınlara gerçekten ciddi zorluklar yaratılıyor sektörde. Sadece bizim sektörde değil, çoğu yerde… O yüzden çok şaşırdım. Özel ödülleri daha yaşlı insanlar alıyor, gençleri gördükleri için bize destek oldukları için Ankara Film Festivali'ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Farah Zeynep Abdullah: 'Özellikle genç kadınlara gerçekten ciddi zorluklar yaratılıyor sektörde' - Resim : 1

“ANKARA KÜLTÜR MERKEZİ”

Törene katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Ankara bir kültür merkezi. Üniversitelerin yoğunluğu ve Ankaralıların sanata olan duyarlılığı her sene bu festivale yansıyor. Ankara’nın bir marka şehri olmasında önemli unsurlarından biri Ankara Film Festivali” dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise, “Öğrencilik dönemimde de yakından takip ederdim ve diliyorum ki bu festival her yıl daha da güçlenerek devam edecek. Bu festivalden de uluslararası ödüller çıkacak. Çok daha etkin, çok daha geniş çaplı olacak” diye konuştu.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım’da düzenlenen 33. Ankara Film Festivali, dün açılış töreniyle başladı. Gazeteci Ünsal Ünlü’nün sunumunu yaptığı törene ödül sahiplerinin yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve eşi Nezahat Gök, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belgesel yönetmeni ve yazar Nebil Özgentürk, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Andreas Treske ve Gülden Treske katıldı.

Etiketler
Sinema Farah Zeynep Abdullah