'Gangs of New York' dizi oluyor

2002 yapımı filmi yöneten Martin Scorsese, dizinin hem yürütücü yapımcılığını hem de yönetmenliğini üstlenecek.

'Gangs of New York' dizi oluyor

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Miramax Television, Herbert Ashbury tarafından yazılan 1927 tarihli The Gangs of New York kitabını yüksek profilli bir TV dizisi olarak uyarlayacağını açıkladı. Kurgusal olmayan bu kitap, Martin Scorsese'nin aynı adlı 2002 yapımı filminin de esin kaynağıydı.

Başrollerini Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio ve Cameron Diaz'ın üstlendiği "Gangs of New York"un senaryosunu Jay Cocks, Steven Zaillian ve Kenneth Lonergan kaleme aldı. Film, En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Day-Lewis) dahil olmak üzere toplam 10 dalda Oscar'a aday gösterildi.

Martin Scorsese, Miramax'ın dizi uyarlamasında da projeye dahil olacak ve yürütücü yapımcılık görevinin yanı sıra ilk iki bölümde yönetmenliği üstlenecek. Oyun yazarı ve senarist Brett Leonard'ın kaleme alacağı dizi, kitabın yeni bir uyarlaması olacak ve filmde yer alamayan yeni karakterlere odaklanacak. Hikayenin detayları henüz belli değil ancak yine 1800'lü yılların sonundaki New York'ta geçen çete savaşlarını izleyeceğiz.

Şu anda geliştirme aşamasında olan projede Rick Yorn ve Chris Donnelly yürütücü yapımcılık görevini Scorsese ile paylaşıyorlar. Proje bu ay içerisinde alıcılara sunulacak.

Etiketler
Martin Scorsese Film New York