Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi

Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Metin Kemal Kahraman, Melek Mosso ve Ediz Hafızoğlu'nun ardından Kürt sanatçı Mem Ararat’ın da konseri iptal edildi.

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi

GERÇEK GÜNDEM - Son günlerde özellikle muhalif kimliğiyle tanınan sanatçıların konserleri, AKP'li belediyeler ve valilikler tarafından iptal ediliyor. Bugün, bunlara bir yenisi daha eklendi.

Kürt sanatçı Mem Ararat'ın Bursa'da vereceği konser, valilik tarafından iptal edildi. Söz konusu açıklamada gerekçe olarak 'kamu güvenliği' gösterildi.

Ziz Müzik, kararın tüm hazırlıkların tamamlandığı, biletlerin tamamının tükendiği konsere üç gün kala kendilerine ulaştırıldığını bildirdi. Ardından şunları kaydetti:

"Müzik, sevgiyi ve özgürce bir arada yaşama duygusunu artırır. Ancak son günlerde yaşanan konser iptallerinden dolayı derin bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Alınan kararlar toplum açısından kaygı vericidir. Şarkılarımızı her dilde söylemeye, sevgimizi sanat ve müzikle büyütmeye ve sevgiyle kucaklaşmaya devam edeceğiz.”

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 1

(Mem Ararat)

Son dönemde konserleri iptal edilenler arasında Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Metin Kemal Kahraman ve Melek Mosso gibi isimler yer aldı. Sanatçılar, kararlarla ilgili olarak şunları söylemişlerdi:

'BİZLER, KASLARINIZI GELİŞTİRECEĞİNİZ KUM TORBASI DEĞİLİZ'

Aynur Doğan (Konseri Derince Belediyesi tarafından iptal edildi): “Aşıklar hakikati ispatlayanlardır, biz de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz. Bizler ‘kaslarınızı’ geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız.”

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 2

Niyazi Koyuncu (Konseri Pendik Belediyesi tarafından iptal edildi): "Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının 'değer yargılarını ve görüşlerini' paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur."

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 3

'NEFRET TOHUMLARI EKENLERİ KINIYORUZ'

Apolas Lermi (Denizli'deki konseri Pamukkale Belediyesi, Bostancı'daki konseri organizatör tarafından iptal edildi): “Yazılıp çizilenler gösteriyor ki asıl hedef Sayın Ekrem İmamoğlu’dur ve ona vurmak için uydurdukları yalanlarla benim adım kullanmaktadırlar. Kirli amaçlar uğruna Karadeniz’in değerlerine ve kültürel zenginliğine karşı nefret tohumları ekenleri kınıyoruz. Dinleyicilerimizi bu yalan haberlere ve algı operasyonlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Umarız ki Türkiye halkı bu ırkçı, bölücü, provokatör zihniyeti yargılayıp cezalandıracak demokrasiye en kısa zamanda ulaşır.”

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 4

'GÜN GELİP DEVRAN DÖNDÜĞÜNDE GERİDE KALAN HAKİKAT VE ONUN BAYRAKTARI SANAT OLACAKTIR'

Metin-Kemal Kahraman (Konserleri Muş Valiliği tarafından iptal edildi): “Bizim vergilerimizle finanse edilen her türlü kamu hizmetinden faydalanmak bizim de vatandaşlık hakkımızdır. Bizim vergilerimizle maaşı ödenen hiçbir kamu görevlisi kendi keyfine göre bizi gayrı meşru ilan edemez. Valilik neyi, neden uygun bulmadığını kamuoyu ile paylaşmalı ve bizleri zan altında bırakmamalıdır. Bu keyfiliği kanun yapmış zihniyeti kamuoyu önünde bir kez daha ayıplayıp şiddetle kınıyoruz. Bütün gücünü hakikatten ve sahicilikten alan sanat bu tür itham ve yasaklarla durdurulamaz. Başta Pir Sultan Abdal olmak üzere bunun tarihte onlarca örneği vardır. Gün olup devran döndüğünde geride kalan yine hakikat ve onun bayraktarı sanat olacaktır.”

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 5

'KENDİ YÜREKLERİNDEKİ SAPIKLIĞI BİZİM HAYATIMIZA DA SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Melek Mosso (Konseri Isparta Belediyesi tarafından iptal edildi): "Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci, yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz… Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz."

Aradığınız etkinliğe şu anda ulaşılamıyor: Muhalif kimliğiyle tanınan bir müzisyenin daha konseri iptal edildi - Resim : 6

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Ediz Hafızoğlu: "Isparta’da sadece Melek'in konseri iptal olmadı ki! Bizim Ceza ile olan konserimiz de iptal oldu. Konunun nereye gittiğini görmemek için kör olmak lazım. Bunun etnik kimlik ya da nasıl giyindiğimiz ile alakası yok. Bu ülkede özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışıyorlar."

Etiketler
Melek Mosso Konser Kürt