‘Leyla Hanım’ filminin kostüm provaları tamam

İzmit Belediyesi öncülüğünde Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkan Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ filminin kostüm provaları gerçekleştirildi.

‘Leyla Hanım’ filminin kostüm provaları tamam

İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilecek olan Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ filminin kostüm provaları gerçekleştirildi.

Dönem filmi olma özelliği taşıyan tarihi projede set öncesi bir araya gelen oyuncular, tarzları ile dikkat çekerken giydikleri kostümler ile büyük beğeni topladı. Senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ’ın, senaryo danışmanlığını Gani Müjde’nin, idari yapımcılığını Koral Altın’ın ve yapımcılığını İzmit Belediyesi’nin üstlendiği Leyla Hanım filminin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

DEĞERLİ SANATÇILAR OYUNCU KADROSUNDA YERİNİ ALDI

Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Oyuncu kadrosunda dikkat çeken isimlerden Bekir Aksoy ve Devrim Nas, bir dönemin popüler yapımlarından olan ‘Doktorlar’ dizisinden bu yana ilk kez Leyla Hanım filminin kostüm provalarında bir araya geldi.

ÖZEL GÖSTERİMLE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Seçimlerdeki başarısıyla Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazansında üç meclis üyesi yol arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatının derinliklerine odaklanacak olan dökü-drama türünde film, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde organize edilecek özel bir gösterim ile izleyici karşısına çıkacak.

Etiketler
Film Seçim Türkiye İzmit