Paylaşımına 'üç nokta' koyduğu için ifade veren Levent Üzümcü'ye bu kez 'Anayasa' soruşturması!

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla yaptığı sokak performansında Anayasa'nın 64. maddesini hatırlatan tiyatrocu Levent Üzümcü, ifadeye çağrıldı.

Paylaşımına 'üç nokta' koyduğu için ifade veren Levent Üzümcü'ye bu kez 'Anayasa' soruşturması!

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, (NHKM) sanat alanının iktidar tarafından yok sayılmasına, görmezden gelinmesine ve bu alandaki sorunlara çözüm üretilmemesine karşı "sokakları sahneye dönüştürme" çağrısı yapmış, tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü çağrıya destek vererek; Kadıköy'de bir sokak performanı gerçekleştirmişti.

Üzümcü, Kadıköy'deki Kilise Meydanı'nda gerçekleştirdiği performansında Anayasa'nın 64. maddesine dikkat çekerek devletin, sanat faaliyetleri ve sanatçıya karşı olan yükümlülüklerinin altını çizmişti.

Üzümcü performansını sosyal medya hesabından "Sahne sanatları yoğun bakımda. akmehepe -haliyle- anayasanın 64. maddesini uygulamıyor. Türkiye’nin %60’ını yönetmekle övünenlere çağrımızdır" diyerek paylaşmıştı.

İFADE VERDİ

soL'da Aslı İnanmışık'ın haberine göre, sanatçı Levent Üzümcü, söz konusu paylaşımı ve konuşması nedeniyle geçtiğimiz günlerde "halkı kin ve nefrete sevk etmek" nedeniyle ifade verdi.

Üzümcü, "Bu ifadeyi vermeyi hakkeden o kadar çok şahıs olmasına rağmen; 'adalet' o şahısların kölesi olduğu için ben ifade verdim. Birgün gerçek suçluların ifade verdiğini de göreceğiz" dedi.

Etiketler
Levent Üzümcü Ağrı Soruşturma Tiyatro