Hayatını kaybeden Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner kimdir, nereleri, kaç yaşında?

‘Bizimkiler’ dizisindeki Cemil karakterine hayat veren ve “Sevim Koş” repliğiyle hafızalara kazınan Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti. Peki Uğurtan Sayıner kimdir, nereli, kaç yaşında?

Hayatını kaybeden Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner kimdir, nereleri, kaç yaşında?

‘Bizimkiler’ dizisindeki Cemil karakterine hayat veren ve “Sevim Koş” repliğiyle hafızalara kazınan Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti

1989- 2002 yılları arasında yayınlanan ‘Bizimkiler’ dizisinde Cemil karakterine hayat veren tiyatro sanatçısı 77 yaşındaki Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı bugün akşam saatlerinde İzmir Karşıyaka’daki evinde rahatsızlandı.

Sayıner’in rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. ‘Bizimkiler’ dizisinin Galip’i oyuncu Mehmet Gülerbaşlı üzüntüsü Instagram hesabından “Dostum, arkadaşım Uğurtan Sayıner’i kaybettik. Işıklar içinde uyusun” sözleriyle ifade etti.

Sayıner’in ev arkadaşı tiyatrocu Osman Cavcı ise, büyük üzüntü duyduklarını, cenaze işlemleri için yakınlarının İzmir’e gelmesini beklediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sayıner ileri yaşla beraber, yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği sebebiyle geçen yıl İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi görmüş, sağlığına kavuşması sonrası taburcu edilmişti.

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?

Uğurtan Sayıner (d. 1944, Samsun),tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen – Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare ve Ercan Yazgan – Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı.

Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı “Sarhoş Cemil” karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe – bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.