Cahit Berkay: 'Yalanlara sarılanlarla birlikte hareket edemem'

Cahit Berkay, MESAM Genel Kurulu’nun salgın dolayısıyla ertelenmesini talep ederken; sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Cahit Berkay: 'Yalanlara sarılanlarla birlikte hareket edemem'

Mart 2020’de yapılması gereken MESAM Genel Kurulu, koronavirüs pandemisi nedeniyle birkaç kere ertelendi ve en son 27 Nisan’da yapılacağı duyuruldu.

Ayrıca MESAM yönetimine aday Recep Ergül, önceki gün bir otelde MESAM üyelerini davet ettiği bir kahvaltı verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Uzun yıllar MESAM Yönetim Kurulu’nda yer alan müzisyen Cahit Berkay, ve o dönemin yönetim kurulu, pandemiden hemen önce görevden alındı ve mahkeme MESAM’ı genel kurula götürmek üzere dışarıdan iki kişiyi yönetici olarak atamıştı.

Cahit Berkay pandemi sürecinde yapılması planlanan MESAM Genel Kurulu hakkındaki görüşlerini sosyal medya hesabında paylaştı.

''Bu konuda hukuksal sürecin neredeyse sonuna geldik. Haklılığımızın mahkeme kararıyla tescilini bekliyoruz. Genel kurullarda itibar görmeyen bazı MESAM üyelerinin mütemadiyen böyle girişimlerde bulunup hukuksal süreçler tamamlandığında her seferinde kaybetmesine alıştık artık'' diyen Berkay, ''Toplantının 27 Nisan’da yapılacağı duyuruldu. Şahsen genel kurulun pandemi süreci tam anlamıyla kontrole alındıktan sonra, açık alanda yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yönetimdeki vazifemden azledildiğim için karar mekanizmasına dahlim yok ancak bir asil üye olarak genel kurulun ertelenmesine dair fikrimi ilgili makama yazılı olarak ilettim. Diğer üye arkadaşlarıma da tavsiyem budur. Hiçbir genel kurul insan sağlığından daha mühim değildir!'' ifadelerine açıklamasında yer verdi.

''YALANLARA SARILANLARLA HAREKET EDEMEM''

Er ya da geç MESAM Genel Kurulu’nun yapılacağını ve aday olacağını söyleyen Berkay, “Gece yarıları üyelere mesaj atarak pandemi döneminde insanları kahvaltıya çağıran arkadaşlarla aynı listede olmayacağım da kesin. Çünkü gerçekleri bildikleri halde yalanlara sarılanlarla birlikte hareket edemem! Bizi MESAM’a siyaset karıştırmakla suçlayanlar genel kurula siyasetten güç alarak girmeye çalışıyorlar. Umuyorum ki bir gün bu arkadaşlar MESAM Yönetim Kurulu’na girmek için iktidarın ya da muhalefetin değil, eser sahiplerinin gücünü arkalarına almaları gerektiğini idrak ederler” ifadelerini kullandı.

Dünya görüşünün ortada olduğunu söyleyen sanatçı, “Benim dünya görüşüm ortada. Ancak farklı görüşe sahip arkadaşlarla defalarca yönetim kurullarında birlikte görev yaptım. Çünkü MESAM siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm üyelerinin haklarını savunan bir meslek birliğidir. Bu yüzden siyaset üstü bir kuruluştur” dedi.

Etiketler
Mesam Salgın