Onur Ünlü eşyasını sattığı internet sitesiyle ilgili konuştu

Ünlü, kişiye özel film ve roman üretip site üzerinden satmayı düşünüyor

Onur Ünlü eşyasını sattığı internet sitesiyle ilgili konuştu

Yönetmen Onur Ünlü, kişisel eşyasını internetten satışa çıkardı. BirGün’e konuşan Ünlü, “Bu daha başlangıç mevzu bambaşka yerlere gidecek” diye anlattığı internet sitesinde, üretmeyi düşündüğü kişiye özel film ve romanları da satışa sunacağını belirtti.

Polis, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi, İtirazım Var gibi filmlerin yönetmeni Onur Ünlü, kurduğu hayatimisatiyorum.com isimli internet sitesinde, kişisel eşyasının yanında, yazdığı kitapları ve filmlerinde kullandığı aksesuarları da satıyor.

‘KENDİME ALAN AÇMAK İSTEDİM’

BirGün’e konuşan Ünlü’ye göre, projenin nihai amacı eşya satışı değil: “Aslında orada kendime ait bir alan açmak istedim, bu da yollardan biriydi. İstediğim zaman üzerinden konuşabileceğim bir yerim olsun istedim. Yaptığım aslında bir site. Oradan ben başka bir şey söylemek istiyorum, ne söyleyeceğimi zaman içinde göreceğiz hep beraber.”

Ünlü, bir ‘alan’ olarak sosyal medyayı neden tercih etmediğine dair sorumuza, şöyle yanıt veriyor: “Sosyal medyayı çok yoğun olarak kullanmıyorum. Sosyal medya her şeyi söylemek için bir form olarak çok uygun bir yer değil.”

‘RADİKAL BİR İLETİŞİM YOLU’

İnternet sitesi için "Bu daha başlangıç mevzu bambaşka yerlere gidecek” diye konuşan Ünlü aklındakilerin bir kısmını şöyle anlatıyor: “Tek kişinin seyredebileceği filmler yapmayı düşünüyorum. Bir film yapacağım ve oradan sadece o kişi satın alabilecek, o izleyebilecek. Biraz daha radikal bir iletişim yolu tutturmayı istiyorum.” Ünlü benzer şekilde tek kişilik bir roman yazmayı da düşünüyor.

ALTIN PORTAKAL SATIŞTA

Sitede satışa sunulan ürünler arasında Ünlü’nün Put Şeylere filmiyle kazandığı “En İyi Yönetmen” Altın Portakalı da bulunuyor. Ünlü, “Üç tane daha var bende, bunu satıyorum. Malzemesini çok beğenmedim, normalde demirdir, ağırdır Altın Portakal, en son bize tahta bir şey verdiler, aldığımda da canım sıkılmıştı” diyor.

Ünlü’nün babasının kullanmadığı 65 yaş otobüs kartı da sitede satışta: “O izmirde yaşıyor, İstanbul Kart’ı doldurayım diye vermişti, satmaya karar verdim.”

Ünlü sitede neden bazı kitaplarını imzasız sattığına dair sorumuza da “İnsanların çoğu hatırlamıyor ama eskiden kalma ironi diye bir söz vardı. Biraz böyle bakmak lazım” diye yanıt veriyor.

‘BURADAN ZENGİN OLMAYI PLANLAMIYORUM’

Ünlü, siteye ilgiyi de şöyle anlatıyor: “Satış oluyor. İnsanlar ilgileniyorlar. Fiyatların biraz pahalı geldiğini söylüyorlar. Bunu da anlıyorum. Belki bir düzenlemeye gidebiliriz, buradan bir şeyler satarak zengin olmayı planlıyor değilim.”

Ünlü “Bu şeyleri satmamın pandemiyle, çalışamamakla, oradan gelen parasızlıkla, bir ilgisi yok” diye de ekliyor.

‘ORTALAMA BİR ŞEY OLSUN İSTEDİM’

Pandemi nedeniyle yaşanan izolasyon sürecinde, Hesabım Var adlı romanını yazdığını anlatan Ünlü’ye göre, hayatımısatıyorum.com, bu süreçten bağımsız ortaya çıktı: “Bir süredir düşündüğüm bir şeydi, bir boşluk oldu sağolsun bir arkadaşım da yardım etti, bir hafta kadar sürede hazırladık.” Ünlü, siteyle ilgili “Uzun yıllardır üzerinde çalıştığım bir şey değil, estetik olarak da mümkün olduğu kadar ortalama bir şey olsun istedim” diyor.

Etiketler
Film Inter Onur Ünlü Roma