Kültür Bakanlığı'ndan skandal karar!

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Kültür Bakanlığı desteği, “uygun görülmemiştir” cümlesiyle kesildi.

Kültür Bakanlığı'ndan skandal karar!

Bakanlığın 20 yıldır desteklediği festivalin ödeneğini bu yıl neden kestiği bilinmiyor.

Sinemada kadın emeğini görünür kılan, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmuş kadın sinemacılara ev sahipliği yapan, genç sinemacıların çalışmalarını destekleyen, uluslararası seçkisi her yıl FIPRESCI jürisi tarafından ödüllendirilen, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin, 20 yıldır aldığı Kültür Bakanlığı Desteği, bu yıl “uygun görülmedi” gerekçesiyle reddedildi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda; “21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır” ifadesine yer verildi.

Bakanlığın hangi gerekçe ile 20 yıldır desteklediği festivali, 21. yılında desteklemediği akıllarda soru işaretleri bırakırken, Uçan Süpürge, “Bu festival, bütün engellemelere, her türlü baskıya ve zorlamalara rağmen, 21 değil, 51 değil, 61 yıl devam edecektir. 20 yıldır desteklenen festival, 21. senesinde, festivalin son bulmasının ardından, üstelik, bakanlığın logoları, her yıl olduğu gibi, billboardlardan, el ilanlarına kadar bütün basılı ve görsel malzemelerde kullanıldıktan, festival ulusal ve uluslararası alanda bakanlığın desteğiyle yapılıyor göründükten sonra, neden uygun bulunmamış anlamak mümkün değil. Bakanlıktan gerekçeli karar talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

15 ÜLKE 57 FİLM 17 ETKİNLİK

10-17 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde, 24 uluslararası, 6 ulusal seçki, 12 kısa film ve 16 belgesel olmak üzere 62 film gösterimi ve 8 mekanda 17 etkinlik gerçekleştirildi. Yeni Zelanda’nın ilk kadın başbakanı Helen Clark, 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivaline konuk oldu, Clark’ın belgesel film My Year with Helen, belgeselin yönetmeni Gaylene Preston’ın da katıldığı özel bir gösterimle izleyiciyle buluşturuldu. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Onur Ödülünü, sinemaya 300’ü aşkın film ile imza atan, başarılı oyunculuğu ve yönetmenliğiyle tiyatro ve sinemamızın değerli sanatçısı Nedret Güvenç aldı. Bilge Olgaç Başarı Ödüllerini oyuncu Işık Yenersu ile yönetmen Biket İlhan alırken, Tema Ödülü’nün sahibi ise filozof, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi oldu.Kültür Bakanlığı'ndan skandal karar! - Resim : 1

Etiketler
Uçan Süpürge Film