Katar'da Türk rüzgarı

Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kültürel Çeşitlilik Festivali, Anadolu Müzik Grubu’nun açılış konseriyle başladı.

Katar'da Türk rüzgarı

İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden oluşan Anadolu Müzik Grubu, Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği’nden oluşan repertuarıyla izleyicilere Türk müziğinin eşsiz nameleriyle nefis bir konser verdi.

Gerek Katar’da yaşayan Türkler gerek Katarlı Araplar ve gerekse dünyanın dört bir yanından gelen turistler, kemençe, kabak kemane, bağlama, cura ve gitardan çıkan Türk müziği örneklerini adeta kendilerinden geçerek dinlediler.

Festivalin programda olmayan sürprizi ise Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Doha Türk Okulu’nun öğrencilerinin sunduğu folklor gösterisiydi. Beden Eğitimi öğretmeni Serdar Tuncal’ın çabalarıyla ilk, orta ve lise öğrencilerinden oluşan grubun sergilediği Trabzon horonu izleyenleri mest etti.

Festivalde Türk Bayrağı açarak memleket özlemlerini gidermeye çalışan öğrenciler büyük ilgi gördü ve özellikle turistler ile yerli Arap halk Türk bayrağı altında fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Katara Kültür Merkezi’ndeki festival, dünyanın dört bir tarafından gelecek grupların konser ve gösterileriyle yıl boyu devam edecek.

Etiketler
Katar Konser