'Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler' kitabının yazarından 'Türk asi kızlarla' dayanışma mesajı

Türkiye'de Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun Eylül sonunda 'muzır' ilan ettiği kitaplar arasında yer alan "Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler" kitabının yazarı Francesca Cavallo, bu kararın kendisini motive ettiğini" söyledi.

'Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler' kitabının yazarından 'Türk asi kızlarla' dayanışma mesajı

Türkiye'de Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun Eylül sonunda 'muzır' ilan ettiği kitaplar arasında yer alan "Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler" kitabının iki İtalyan yazarından biri olan Francesca Cavallo, bu kararın kendisini "mücadeleye devam için motive ettiğini" söyledi.

Kitabı Elena Favilli ile birlikte 2016'da yayımlayan Francesca Cavallo, İtalyan basınına ve sosyal medyada yaptığı açıklamalarda Türkiye'deki "asi kızlara" dayanışma mesajı gönderdi.

Cavallo dün Instagram'a yazdığı mesajında bu kararın "çocuklara, farklılıklara kıymet veren ve özgürlüğü teşvik eden hikâyeler sunmanın önemini" hatırlattığını söyledi ve "Şimdi bunun için savaşmaya her zamankinden daha kararlıyım" dedi. Cavallo, "Sevgili Türk asi kızlar, düşüncelerimde, sözcüklerimde ve işlerimdesiniz" diye yazdı.

İtalya'da yayımlanan La Repubblica gazetesi de konuyla ilgili haberinde Cavallo'nun şu sözlerine yer verdi:

"Kız çocukları daha fazla kadın rol modeliyle çevrili olarak büyümeyi hak ediyor. İstedikleri her şeyi yapabileceklerine inanarak büyümeyi hak ediyor. Bir hükümet, eşitliği teşvik eden bir çocuk kitabından korkuyorsa bu kitabın büyük bir etki yarattığını gösterir, bu da beni her gün mücadeleye devam etme konusunda motive eder."

Etiketler
Türkiye