Uluslararası Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün on birincisi, Hrant Dink'in doğum günü olan 15 Eylül Pazar akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buluyor.

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün on birincisi, Hrant Dink'in doğum günü olan 15 Eylül Pazar akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buluyor.

Her yıl biri Türkiye'den biri yurt dışından olmak üzere iki kişi, grup ya da kuruma verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün 11'incisi, Hindistan'da yoksul, kadın ve çocuk hakları için çalışan Agnes Kharshiing'e verildi. Kharshiing'in ödülünü geçen yıl aynı ödüle layık görülen gazeteci Murat Çelikkan tarafından verdi. Kharshiing "Halk sesini yükseltmeye başlamalı; korunmasızlara yardım etmeli, insan hakları ihlal edildiğinde onlara destek olmalı. İnsanlık, nefreti ancak bu şekilde alt edebilir. Dünyaya barışı getirmek için, çocukların içinin korkuyla değil sevgiyle dolması için birlikte yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki" diye konuştu.

İnsan hakları mücadelesi kadar kadına yönelik şiddet'e karşı da verdiği kadın hakları mücadelesiyle de bilinen Nebahat Akkoç, Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün diğer sahibi oldu. Nebahat Akkoç'un ödülü sinema oyuncusu Ercan Kesal tarafından verildi. Akkoç teşekkğr konuşmasında "Bu ödülü tüm bedelleri göze alarak şiddete karşı durmaya çalışan, kendi şiddetleri ile baş ederken geliştirdikleri yöntemlerle yeni bir dünya hayal etmemizi mümkün kılan tüm kadınlar adına alıyorum" diye konuştu.

Törende Maral Ataman ‘Yerezank / ԵՐԱԶԱՆՔ / Rüya’yı Hrant Çizmeciyan ve öğrencileri ile birlikte seslendirdi.

Gecenin sunuculuğunu Ece Dizdar üstlenirken, törenin açılış konuşmasını Hrant Dink Vakfı Danışma Kurulu üyesi İbrahim Betil yaptı. Betil'in konuşmasında tutukluluklardan bahsederken Kavala’yı anması salonda uzun süre alkışlandı.

Açılış konuşmasının ardından "Şiddet, acı ve insan hakları ihlallerine karşı dünyanın dört bir yanında yaptıklarıyla insanlığa ışık tutanlar" başlığıyla 2019'un ilham veren kişi ve kurumlarını tanıtan "Işıklar" videosu gösterildi.

Hrant Dink Ödülleri, 20 Eylül’de üçüncü Küresel İklim Grevi'ne hazırlanan çocukların çağrısına da ses oldu. İklim acil durumu ilan edilmesini talep eden çocuklar, yetişkinleri de greve davet etti.

Etiketler
Hrant Dink