Turkuvaz Grubu’na satılan Sabit Fikir dergisinde Küçük İskender krizi

Turkuvaz Grubu’na satılarak el değiştiren SabitFikir Dergisi, dergi kurucularından geçen gün hayatını kaybeden şair Küçük İskender'in ardından taziye mesajı yayınlamaması tartışmalara neden oldu.

Turkuvaz Grubu’na satılan Sabit Fikir dergisinde Küçük İskender krizi

Derginin kurucularından ve eski editörlerinden Elif Bereketli, küçük İskender’e şöyle veda ediyordu:

Turkuvaz Grubu’na satılan Sabit Fikir dergisinde Küçük İskender krizi - Resim : 1

Şairin vefatı sonrası anma yazısına yer verilmemesiyle ilgili açıklamalardan sonra dergini şimdiki genel yayın yönetmeni Mustafa Akar şu açıklamayı yaptı:

'Birincisi, genelde sitede taziye mesajı yayınlamıyoruz, basılı dergide anmayı tercih ediyoruz. İkincisi, rahmetlinin şiirini beğenmek gibi bir zorunluluğum mu var?'

Turkuvaz Grubu’na satılan Sabit Fikir dergisinde Küçük İskender krizi - Resim : 2

Tüm bunlardan sonra SabitFikir’in internet sitesinde kısa bir anma yazısı yayınlandı:

Bir süredir kanser tedavisi gören Türk edebiyatının değerli isimlerinden Küçük İskender dün sabah saatlerinde hayata veda etti. Şairin cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kendine özgü tarzıyla pek çok farklı türde eser üreten, bir dönem SabitFikir’in de yazarlığını yapmış Küçük İskender’i saygıyla anıyoruz.

Ancak bu kısa açıklama, edebiyat dünyasından tepkilerin gelmesine engel olamadı. Öyle ki pek çok yazar, derginin internet sitesindeki yazılarının ve yazarlar sayfasındaki isimlerinin kaldırılmasını talep etti.

Etiketler
Küçük İskender