Battal İlgezdi: 140 bin oyla Ataşehir'i alacağız

10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ataşehir Yerel Basınını ağırladı.

Battal İlgezdi: 140 bin oyla Ataşehir'i alacağız

Yerel basınla sık sık bir araya gelen Battal İlgezdi'nin düzenlediği etkinliğe, çevre ilçelerden gazeteciler de katılım gösterdiler.

Davete katılan basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutlayan Battal İlgezdi; "Hepinizin, ilçemizin değerlerinin bilinmesinde emeği büyük. Gazeteci olarak inşallah kıymetiniz bilinir" ifadelerini kullandı.

"DEMOKRATİK BİR YARIŞ HERKES ADAY OLABİLİR"

İstanbulum gazetesinin haberine göre AK Parti’nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Battal İlgezdi ; "Ben iki dönemdir Ataşehir’e aday oldum ve hep de rakiplerim oldu. Ama şimdiye kadar rakiplerim hakkında hiç konuşmadım. İsmail Erdem’i eskiden beri tanırım. Kendisi Belediye Başkanlığı yapmış bir siyasetçidir. Bu demokratik bir yarış herkes Ataşehir’e aday olabilir" dedi.

"MEDYA ORGANLARI NEREDEYSE BENİ İDAM EDECEKLERDİ "

İmza yetkisi elinden alınan Ataşehir’in Belediye Başkanlığına yeniden aday başvurusu yapan Battal İlgezdi’ye görevinden uzaklaştırma sebebi olarak gösterilen davaları ve çeşitli medya organlarında ceza aldığı haberleri sorusu yöneltildiğinde İlgezdi; "Basın organlarının yaygaralarına aldırış etmiyorum. Medya organları neredeyse idama götüreceklerdi.Türkiye’de mahkemesi olmayan başkan yok. En çok müfettiş gören başkan benim. Basın organlarının yaygaralarına aldırış etmiyorum. Bana birçok defa mühürlediğim fırından bile kapattırmadığım iddiasıyla dava açıldı. Mahkemelerde özellikle CHP’ye açılmış birçok dava var. Nedense hiç kapatılmıyor bu davalar" şeklinde ifade etti.

"105 BİN OYA KARŞILIK 140 BİN OY ALARAK ATAŞEHİR’İ ALACAĞIZ "

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisini yeniden aday gösterip göstermeyeceği ve yargılandığı davalardan dolayı aday süresicinin gerçekleşmeme ihtimali ile ilgili soruya İlgezdi ; "Ocak ayının 16’sında veya 18’inde partimizin İstanbul ve İzmir için adaylarının hepsi açıklanmış olacak. Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için bir dosya hazırlarsınız. Bu dosyada savcılıktan temiz kağıdı istenir. Ben aday adaylığı başvurumu yaptığıma göre bir sıkıntı yok demektir. Ayrıca adaylığımı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sorarak yaptım. Yapılması gereken de zaten budur. Aday oldum, çok yakın bir zamanda 105 bine karşı 140 bin oy alarak Ataşehir’i yine alacağız" diyerek cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul adayı için de tahminde bulunan Battal İlgezdi ; "Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında en fazla yüzde 1,5 puan fark olur. Kim kazanırsa kazansın arada çok büyük bir fark olmaz" dedi.

"Çalışan Gazeteciler Günü" yemeğine katılan gazetecilerin, ilgezdi’den basın merkezi talepleri oldu. Battal İlgezdi yakın bir zamanda yeniden toplanarak basının taleplerini değerlendirme sözü verdi. Kamuoyunu haberdar etmek ve duyarlılığını arttırmak için mesai harcayan gazetecilere gecenin sonunda ses kayıt cihazı ve şal hediye edildi.

Etiketler
Ataşehir