Ali Kılıç velilerin taleplerini dinledi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Halk Buluşmaları kapsamında Bağlarbaşı mahallesinden öğrenci velileri ve engelli aileleri ile bir araya geldi.

Ali Kılıç velilerin taleplerini dinledi

Daha sonra belediye tarafından Girne mahallesinde hizmete açılan Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Kılıç, “Maltepe’yi geleceğe birlikte taşıyalım” dedi.

İlçe genelinde her kesimden vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bağlarbaşı Gönüllüleri Platformu ile bir araya geldi.

Maltepe Belediyesi tarafından kadın girişimciliğe ve kadın istihdamına destek sunmak amacıyla açılan Maltepe Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda gerçekleştirilen kahvaltıya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, Bağlarbaşı Gönüllüleri Platformu Başkanı Celal Yıldız, Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyesi öğrenci velileri ve İlkem Özel Rehabilitasyon Eğitim Kurumu öğrenci ve aileleri, Maltepe Belediyesi Meclis üyesi Özgür Aksoy katıldı.

Eğitim alanındaki çalışmalarını anlatan Başkan Ali Kılıç; Maltepe genelinde tüm okullarımıza tadilat ve düzenleme desteği sunuyoruz. Okul önlerindeki zabıta ekiplerimiz sayesinde, giriş ve çıkışlarda öğrencilerimizin güvenliğini sağlıyoruz. 4 yıldır uygulamada olan ücretsiz okul servislerimizle günde ortalama 450 öğrencimizi okullarına ulaştırıyoruz. Maltepe’de engelsiz bir yaşamı inşa etmek için büyük bir özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Kılıç; “Engelleri sevgi ve empati ile aşıyoruz. Geçen yıl Üreten Engelliler Merkezimizi hizmete açtık. Burada engelli dostlarımız yetenekleri doğrultusunda hem üretiyor, hem harçlıklarını kazanıyor, hem de sosyal yaşamın birer parçası oluyor. Yine aynı merkezde hizmet veren Sevgi Kafe’de Down Sendromlu kardeşlerimizi istihdam ediyoruz. Her yaz engelli dostlarımızı aileleriyle birlikte ücretsiz yaz kampına gönderiyoruz.” dedi.

ALTIN YILLAR'DAN BÜYÜK DESTEK

Daha sonra Maltepe Belediyesi tarafından, 50 yaş üzerindeki özellikle emekli vatandaşların sosyal hayatla olan bağını kurmak adına Girne Mahallesinde hizmete açılan ve bugünkü üye sayısı 400’ü bulan Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Kılıç, üyelerle sohbet edip satranç oynadı.

Kılıç; 4 yıl boyunca sizlerin yüzünü güldürebilmek için ne istiyorsanız yaptım. Bugün sizlerden sadece tek bir şey istiyorum. Yeni dönem için bana yol verin, destek olun Maltepe’yi geleceğe birlikte taşıyalım. Bunu hizmetlerimizin devamı için istiyorum. Maltepe’de çocuklar madde bağımlılığının esiri olmaktan kurtarmak için istiyorum. Kadın erkek ayrımı olmasın, herkes eşit yaşamaya devam etsin diye istiyorum” dedi.

Kılıç’ın sözlerine alkışlarla destek veren üyeler, Kılıç’ın yanında olduklarını, sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Etiketler
Maltepe Öğrenci Ali Kılıç