Ekrem İmamoğlu'ndan sağanak yağış açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'daki sağanak yağışla ilgili son durumu paylaştı. Yağışların yarın da süreceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sağanak yağış açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışla ilgili son durumu aktardı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yağışla geçen bir süreci yaşıyoruz. Dünden beri süren bir hava koşulu söz konusu. Bugün biraz daha şiddetini arttıran bir durumda. Yarın da devam edecek. Bu tespitle vatandaşlarımızın dikkatli olmasını ve tedbirli bir şekilde sahada bulunmasını öneriyorum.

Gururla ifade etmek isterim ki, binlerce çalışanımızla bu tür anları çok iyi deneyimlemiş ve doğru noktalarda hazır bulunan bir ekibimiz var. Şu anda 6 bin 300 personelimizle sahadayız. Anında müdahale edebilir durumdayız. Bu denli ortamlarda, hatta daha da şiddetli olanlarını yaşadık biliyorsunuz. Çok hazırlıklı bir ekibimiz var.

Tabii bazı kronik sorunlu alanların tümüne yapmış olduğumuz müdahalenin bugün meyvesini topluyoruz diyebilirim. Belki küçük bir yağışta bile çok sorunlu manzaraları yaşadığımız meydanlarda, kavşaklarda şu an bunu oldukça minimize etmiş durumdayız. Elbette yılların birikimi, sorunları bir anda çözüyoruz diyemeyiz bazı noktalarda çalışmalarımız halen devam etmekte.

"ESENYURT'TAKİ KRONİK SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Bugün yine belki gün içerisinde bazı görüntüler vatandaşlarımızın önüne düşebilir. Esenyurt'ta yine yağışın 25 kilometrekareye düştüğünü ifade ettiler. Geçen ki Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük bir yükle yağış aldı ama çok kısa bir zamanda aldı. Yaklaşık 20 dakikada olan bir yağış. Yine malum bu kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı. Arkadaşlarım orada hazırdı. Orada bir şantiyemiz var devam eden. Bu yılın sonunda biz oradaki sorunu tümden kaldıracağız, havzanın tamamındaki çalışmalarımızı da haziran ayında bitireceğiz. Yıllar öncesinden dere yatağının imara açılması ve yüzlerce konutun inşa edilmesi ve dere yatağının akışının değişmesi kronik sorunun gerekçesi diyebiliriz.

YAĞIŞ YARIN DA SÜRECEK

Yağışlar devam edecek gün boyu. Akşam biraz hafiflemesi söz konusu. Yarın yine yağışın İstanbul'da olduğunu biliyoruz. Bugün özellikle yoğunluk Sarıyer Boğaz hattında etkili olacak.

İklim değişikliği meselesi çok önemli. Anlık yağışların bize yaşattığı problemin temel kaynağı bu.

İstanbulumuzu uyarmak, görevimizi yerine getirmek bizim sorumluluğumuz.

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu Sağanak yağış