Bakanlık, kendi yaptıklarına 'U' simgesi koymuştu: İstanbul'daki yeni metro hattında ilk test sürüşü yarın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünün yarın yapılacağını açıkladı.

Bakanlık, kendi yaptıklarına 'U' simgesi koymuştu: İstanbul'daki yeni metro hattında ilk test sürüşü yarın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı ile ilgili bilgiler verdi. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünün yarın yapılacağını duyurdu.

İstanbul'da 7 metro hattında, 7 gün 24 saat çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, hatların toplam uzunluğunun 103,3 kilometre olduğunu kaydetti.

Karaismailoğlu, söz konusu hatların, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı olduğunu aktardı.

İstanbul'un mevcut raylı sistem ağının 259,5 kilometre olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, "Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 362,8 kilometreye yükselecek" ifadesini kullandı.

SİMGE TARTIŞMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz eylül ayında İstanbul’da metro simgesinin değiştirdiklerini açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan metrolarda 'M' yerine 'U' harfini kullanmak isteme 'sebeplerini' şöyle anlatmıştı:

"Karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular zaten. Dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise duruma tepki göstermişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Sayın bakan, İstanbul’daki metronun simgesi 1992’den beri M’dir. Siz İBB’de görevdeyken de öyleydi, İstanbul’da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul’a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" demişti.

Bakanlık, kendi yaptıklarına 'U' simgesi koymuştu: İstanbul'daki yeni metro hattında ilk test sürüşü yarın - Resim : 1

Etiketler
Muş İstanbul Bakanlık Metro İstanbul Havalimanı