Validebağ Korusu, yeni bir talan projesi ile karşı karşıya

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Anadolu yakasındaki en büyük ikinci yeşil alan olan Validebağ Korusu'nu rehabilitasyon projesi adı altından talana açmak istiyor.

Validebağ Korusu, yeni bir talan projesi ile karşı karşıya

Rantın hedefindeki İstanbul Anadolu yakasının en büyük ikinci yeşil alanı olan Validebağ Korusu bu kez de ‘Rehabilitasyon Projesi’ adı altında talana açılmak isteniyor.

Millet Bahçesi Projesi’ne karşı mücadele yürüten mahalleli yeni bir projeyle karşılaştı.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, rehabilitasyon adı altında koruda bulunan futbol sahasının 500 araçlık otopark yapılmak istenmesine tepki gösteren Validebağ Gönüllüleri yine AKP’li Üsküdar Belediyesi’yle karşı karşıya geldi.

Rehabilitasyon Projesi kapsamında koruda otopark, ışıklandırma gibi pek çok katliam amaçlanıyor.

BAYRAMDAN SONRA TALAN BAŞLAYACAK

Üsküdar Belediyesi’nin bayramdan sonra alana girerek talana başlayacağını öne süren Validebağ Gönüllüleri, bölgenin 1’inci derece sit alanı olduğunu vurguladı.

Gönüllüler, “Rehabilitasyon derken iyileştirme adı altında korunun ranta açılması hedefleniyor” ifadeleri ile belediyenin gerçek niyetini ortaya koydu.

''HİÇBİR TALANA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ''

“Eski projenin ismini değiştirip önümüze koydular” diyen Validebağ Gönüllüleri, sözlerine şöyle devam etti: “Millet Bahçesi Projesi adı altına bir projeleri vardı şimdi adı değişti Rehabilitasyon Projesi oldu. Ancak Validebağ Korusu’nu ranta kurban etmeyeceğiz. Hiçbir talana müsaade etmeyeceğiz. Mücadele edeceğiz.”

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Üsküdar