İBB duyurdu: ÖZGEM, yarın hizmete açılıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir’de Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi ÖZGEM’in açılışını; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirecek.

İBB duyurdu: ÖZGEM, yarın hizmete açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), engelli birey ve ailelerinin eğitim, rehabilitasyon, kişisel ve fiziksel gereksinimlerini karşılamaya yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezi ÖZGEM’de gelişimsel yetersizlik gösteren ve risk gruplarında yer alan bireylere, alanında uzman kadrolar tarafından dünya standartlarında eğitim, terapi ve destek hizmetleri sağlanacak.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE HİZMETE ALINACAK

Günlük 280 öğrencinin eğitim ve terapi hizmeti alabileceği merkezde; 43 eğitimci ve terapist görev alacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÖZGEM’in açılışını 3 Aralık (Yarın) Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirecek.

ÖZGEM’de, özel gereksinimi olan bireylere Rehabilitasyon Hizmetleri, Değerlendirme ve Seans Hizmetleri Ünitesi, İlköğretim ve Destek Eğitim Ünitesi (7-14 yaş), Erken Çocukluk Ünitesi (4-6 yaş) Aile Eğitim ve Terapi Ünitesi ve Kreş destek hizmetleri verilecek.

2-14 YAŞ ARALIĞINDA, TÜM ÇOCUKLARA

Konuşma ve Dil Terapisi, Motor Beceriler Sınıfı, Fizik Tedavi, Duyu Bütünleme Programı, Beslenme ve Diyetetik, ÖZGEM’de ücretsiz sağlanacak desteklerden bir kısmını oluşturuyor.

Erken Müdahale ve Erken Çocukluk Ünitesi’nde bulunan Bireysel Eğitim Sınıfları ve Grup Eğitim Sınıflarının yanı sıra; her yaş grubuna yönelik oyun odaları ile engelli bireylerin ortak alanlarda yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretilecek.

İlköğretim Ünitesi, psikolog desteği ile 7-14 yaş aralığındaki engelli bireylere okula yönelik verilecek eğitimlerin yanı sıra, bireyleri gündelik yaşama hazırlama amacıyla oluşturulan Müzik Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Sosyal Beceriler Atölyesi ve Dikkat Atölyelerini de kapsıyor.

Etiketler
Başakşehir Ekrem İmamoğlu