İmamoğlu: Gündemi değiştirmeye çalışsalar da insanların evlerindeki gündem değişmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dördüncü istihdam ofisinin açılışında konuştu.

İmamoğlu: Gündemi değiştirmeye çalışsalar da insanların evlerindeki gündem değişmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dördüncü istihdam ofisinin açılışında konuştu.

Küçükçekmece, Şişli ve Kartal'ın ardından dördüncü istihdam ofisini Sancaktepe'de açıldı. Açılışı, çalışanlar ve iş yeri temsilcileriyle birlikte gerçekleştiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Belediyelerden her şey istenir, her şey talep edilir. Unutulmasın ki; belediyeler, ülkenin işsizlik sorununu çözecek kurumlar değildir. Biz, bugünün ekonomisinin ya da bugünün işsizliğinin sorumlusu olmadığımız gibi çözümüne de çare olabilecek bir kurum değiliz.

Ama sorumluluğu paylaşabilme konusunda azami fikir üreten, iş üreten, ‘Ne yapabiliriz' deyip, çare üreten bir kurum olmayı hedefledik.

Kampanya döneminde, ‘200 bin insana, 5 yıl boyunca iş bulacağız, iş imkanı yaratacağız' dediğimde, sanki İBB'ye 200 bin insan alacakmışız gibi algılandı; hayır. İş arayan, iş bulamayan ya da bazı eksikleri var ve bunu tamamlayamayıp, bazı işlere kendini yönlendiremeyen insanlara rehberlik yapacağız."

Türkiye'nin en önemli gündeminin yoksulluktan kurtulmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Covid süreci, Türkiye'nin ve dünyanın bu anlamdaki sıkışıklığını, bu anlamdaki sıkıntılarını büyütmüştür. Böylesi bir ortamda, bazen farklı gündemlerle toplumun meşgul edilmesi yerine birinci sıra konuşulması gereken Türkiye'nin ekonomisidir, işsizliğe çaredir, iş imkanlarıdır.

Bu manada, her ne kadar bazen gündemi başka yere çevirmeye çalışsalar da gündemi değiştirmeye çalışsalar da insanların evlerindeki gündem değişmiyor. İnsanlar, evlerine ekmek parasını götürdüğü derecede mutlu olabilirler. Aksi halde, mutlu olma şansları yoktur." ifadesini kullandı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu