İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı... Şiddetini arttıracak!

İBB AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı başladı.

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı... Şiddetini arttıracak!

İBB AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı başladı. Kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini arttırması bekleniyor.

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada; “Son meteorolojik verilere göre, İstanbul'da saat 15:30'dan sonra rüzgarın kuzeyli yönlerden şiddetini arttırması, beraberinde hafif kar yağışı geçişlerinin yaşanması, yağışın akşam 19:00'dan itibaren kuvvetlenmesi bekleniyor.

İstanbul'da bugün saat 15:30'dan sonra rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile Karadeniz üzerinden soğuk ve nemli havanın bölgemize taşınması, beraberinde il genelinde aralıklarla hafif kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Kar yağışının akşam saatlerinden (19:00) itibaren aralıklarla kuvvetli olması beklenirken, sıcaklıkların 0°C ve altında gerilemesi ile buzlanma ve don olaylarının da yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında Pazar sabah saatlerine kadar dondurucu soğuk ve kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Yağış nedeniyle nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan (Güney) ilçelerde 2-5cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 3-7cm, TEM'in kuzeyinde 5-12cm aralığında kar örtüsünün oluşacağı tahmin ediliyor.” denildi.

Etiketler
Meteoroloji Şiddet AKOM