Dilek İmamoğlu, Emel Korkmaz ile İstanbul Maratonu'nda

Dilek İmamoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ile birlikte 41’incisi düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda koştu.

Dilek İmamoğlu, Emel Korkmaz ile İstanbul Maratonu'nda

Bu yıl 41’incisi düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda Kenyalı atlet birinci oldu.

‘İstanbul senin, durma koş’ sloganıyla düzenlenen maratonda, Dilek İmamoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ile birlikte koşarken, TGS ise gazeteciler için koşuya katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği Vodafone 41. İstanbul Maratonu başladı. “İstanbul senin, durma koş” sloganıyla koşulan maraton, Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu Yakası’ndan start aldı.

3 kategoriden oluşuyor

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan organizasyon, maraton (42 kilometre 195 metre), 15 kilometre koşusu ile 8 kilometrelik halk koşusu kategorilerinde gerçekleştiriliyor.

İstanbul Maratonu, 2012 yılından bu yana Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından açıklanan “altın maratonlar” listesinde bulunuyor.

140 bine yakın kişi koşuyor

Maratona 106 ülkeden yaklaşık 140 bin kişi katıldı. Organizasyonda 42,195 kilometrelik çipli koşuda yaklaşık 4 bin, 15 kilometrelik koşuda ise yaklaşık 33 bin sporcu koşuyor. 8 kilometrelik halk koşusuna ise 100 bin civarında insan katılım gösterdi.

Maratonun 15 kilometre parkuru, “Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulan yol yarışı” unvanını aldı.

58 elit atlet katıldı

Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda 58 elit atlet koşuyor.

Erkeklerde son 4 yılın şampiyonları kıyasıya bir mücadele veriyor. 2015’te Kenyalı Elias Kemboi Chelimo, 2016’da Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat, 2017’de Fransa’yı temsil eden Abraham Kiprotich, 2018’de Kenyalı Felix Kimutai birincilik ipini göğüslemişti. Bu 4 isim, bir kez daha şampiyon olmak için koşuyor.

Kadınlarda ise geçen yıl üçüncülüğü elde eden Etiyopyalı atlet Fatuma Sado ile beşinci olan milli atlet Elvan Abeylegesse, maratonun favorileri olarak koşmaya başladı.

ALİKEV Vakfı maratonda

Bu yıl 41. kez düzenlenen maratonda Gezi protestoları sırasında Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

ALİKEV gönüllüleri ile birlikte koşan anne ve ağabey Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini gerçekleştirmek ve vakfın burs sağladığı öğrenci sayısını artırmak için maratona katıldıklarını açıkladı.

Koşuda Dilek İmamoğlu da ALİKEV tişörtü giyip Emel Korkmaz’a eşlik etti.

TGS de maratonda

Türkiye Gazeteciler Sendikası da (TGS) “Basın özgürlüğü ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması” talebiyle maratona katıldı.

Etiketler
Vodafone