Patlamada bebeği yanındaydı: Motorlu bir arkadaş kızımı kaptığı gibi almış ben de yarı düşerek yarı sürünerek bir yere kadar geldim

İstanbul, Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamadan yaralı halde kurtulan Dilay Sinan olay anını “İnsanlar galiba şoktalardı. Sesleniyorsunuz, sanki tek siz varmışsınız gibi kimse yardım etmiyor. Motorlu bir arkadaş yardımcı oldu. Kızımı yerden almış, sağ olsun” sözleriyle anlattı.

Patlamada bebeği yanındaydı: Motorlu bir arkadaş kızımı kaptığı gibi almış ben de yarı düşerek yarı sürünerek bir yere kadar geldim

FİLİZ GAZİ - MELİSA GÜLBAŞ /

İstanbul, Beyoğlu, İstiklal Caddesi'nde dün akşam 16.20’de meydana gelen saldırıda 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı.

Yaralı yurttaşlar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Saldırıda savrularak parçalanan bebek arabasının sahibi olan aile ve yine saldırıdan kurtulan Aykut Mert yaşananları tedavi gördükleri hastanede Gerçek Gündem’e anlattı.

KENDİ İMKANLARIMIZLA HASTANEYE GELDİK

Avcılar’da yaşadığını belirten Aykut Mert hafta sonu gezintisi için İstiklal Caddesi’ne gittiklerini söyledi. Mert, “Arkadaşımla İstiklal Caddesi’nde dolaşıyorduk, bir anda patlama oldu. Ara sokaklara girdik. Kendi imkanlarımızla hastaneye geldik” dedi.

Bir anda kargaşa olduğunu dile getiren Aykut Mert, “Yerde insanlar vardı. Biz tekrar bir şey olursa diye sokağa girdik. Ellerime ve kafama şarapnel parçaları geldi. Ayağıma da ne olduğunu bilmediğim bir parça geldi” diye konuştu.

ÇOCUĞUMU YERDEN MOTORLU BİR ARKADAŞ ALDI

Dilay Sinan yanında kızı Almira olduğu sırada saldırının olduğu yerdeydi. Sinan, olay anını “Sadece basınçlı bir şeyin bizi fırlattığını hatırlıyorum. Ayaklarım çok şişti. Yürüyemedim. Motorlu bir arkadaş yardımcı oldu. Kızımı kaptığı gibi almış sağ olsun. Ben de yarı düşerek yarı sürünerek bir yere kadar geldim” sözleriyle anlattı.

Sinan, “İnsanlar galiba şoktalardı. Sesleniyorsunuz, sanki tek siz varmışsınız gibi kimse yardım etmiyor. Bazı arkadaşlar daha sonra su verdiler. Bir motorlu arkadaş gördüm, ‘Ne olursun, çocuğuma gitmek istiyorum’ dedim. ‘Abla binemezsin, ayakların tutmuyor’ dediler. Bindirdiler bir şekilde, buraya geldik” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İstiklal Caddesi Beyoğlu İstanbul Patlama