Fatih Altaylı: Biz 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü konuşurken en önemli haber ABD’den geldi

Fatih Altaylı, Türkiye'de 6 yaşında 'evlendirilen' ve yıllarca cinsel istismara uğrayan çocuk haberi konuşulurken ABD'nin duyurduğu füzyon deneyi haberinin önemine dikkat çekti. Altaylı, "Biz hala 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü ve bunun ne kadar yaygın olup olmadığını konuşuyoruz." tepkisini gösterdi.

Fatih Altaylı: Biz 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü konuşurken en önemli haber ABD’den geldi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Biz 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilip, tecavüze uğramasını, başka tarikatların ve cemaatlerin benzer olaylarını, bunların taraftarlarının mahkeme önünde toplanarak pedofilleri savunmasını ve tabii Ekrem İmamoğlu’nun mahkumiyetini falan konuşurken dünyada ve hatta Türkiye’de neler oldu farkında mısınız! En önemli gelişme haberi ABD’den geldi. Berkeley Üniversitesi 'Kullanılan enerjiden daha fazlasını üretebilen bir füzyon deneyini başarıyla gerçekleştirdiğini' açıkladı. Bizim gazetelerin manşetlerinde pedofil tarikatlar varken, medeni ülkelerin gazetelerinin sayalarında bu konu ile ilgili detaylı haberler vardı. Bundan 8 sene önce Celal Şengör’ün bir mektubu ile Habertürk gazetesinde bunu ele almıştık." diye yazdı.

Altaylı, konuyla ilgili Şengör'ün 8 yıl önceki ifadelerini de aktardı:

“Fakat en büyük felaket mevcut iktidar takımının ‘heyecanla’ beklediği 2023’ten üç sene sonra cereyan edebilir (belki de daha önce).

Diyeceksin 2026’da ne olacak? Büyük bir ihtimalle o tarihte veya daha önce, şimdi Fransa’da hemen bütün uygar dünyanın (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Japonya, Kore, Çin...) parasal ve bilimsel katkı yaptığı ITER’in (Uluslararası Termonükleer Deneysel Reaktör) teknolojik deneyleri sonuçlanarak sıfır kirlilik üreten ve neredeyse sıfır maliyeti olacak olan füzyon enerjisi üretimi hayata geçecek ve bir galon deniz suyu 300 galon petrol kadar enerji üretmeye başlayacak.”

Ve şöyle eklemişti Celal, “Füzyon hemen hemen bedava elektrik sağlayacağı için, bu tür teknolojilere sahip ülkeler kelimenin tam anlamıyla bedava yaşamaya başlayacaklar.

Üretim, taşıma ve haberleşme elektrikle yapılacak ve bedava hale gelecek. Tabii Türkiye bu bedava yaşama yarışının tamamen dışında olacak, zira bilimi dışlayan ve hor gören yöneticilerle bu yarışa katılmak mümkün değildir.

Oluşmasına ne yazık ki katkı sağlamadığımız bu teknolojiye ihtiyacımız olacak. Ee ne yapmak lazım?

Satın almak, çünkü başka çare yok. Neyle? Paramız pulumuz şimdikinden çok daha az olacak, çünkü satacağımız ne malımız, ne aklımız var. Üstelik de bedava enerjiye sahip olanlarla üretim rekabeti yapmamız."

Altaylı, "Fosil yakıt kalmayacak. Dünya temizlenmeye başlayacak. Biz bunu yapmayı bırak konuşmuyoruz bile. Ne konuşuyoruz? 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü ve bunun ne kadar yaygın olup olmadığını, bir belediye başkanının oyundan atılması için yargının kullanılmasını." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fatih Altaylı ABD Tecavüz Türkiye