Fındıklı’da ‘Diyanet işgali’ isyanı: ‘Devlet olmaktan çıkmış, eşkıyalar var’

Rize’nin Fındıklı ilçesinde belediyenin Diyanet’e tahsis edilen binası süre dolmasına rağmen boşaltılmadı. Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın talimat vermesiyle binaya alınmadıkları duyumunu aldıklarını söyledi.

Fındıklı’da ‘Diyanet işgali’ isyanı: ‘Devlet olmaktan çıkmış, eşkıyalar var’

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN/

Rize’de CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, belediyenin AKP yönetiminde olduğu dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen binanın 5 yıllık süre dolmasına rağmen boşaltılmadığını belirterek tepki gösterdi.

"BELEDİYELERİ ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN YAPIYORLAR"

Gerçek Gündem’e işgal yaşandığını anlatan ve yaşananlar hakkında bilgi veren Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, siyasi iktidarın muhalif belediyeleri çalıştırmamak için işgal yolunu izlediğini söyledi.

Çervatoğlu, “2017 yılında belediye tarafından yapılan bina müftülüğe tahsis edilmiş. Biz geldiğimizde kreş açmayı düşünüyorduk. 2022’de boşaltmaları gerektiği için biz ‘kendimize bir yer bulalım’ diye düşündük. Kamudan, Milli Eğitim’den, kaymakamlıktan nereyi istediysek vermediler. Boşaltılmış köy okulu, metruk yerler… Yerimiz yok başka” sözleriyle belediyenin hizmet vermesine engel olunduğunu aktardı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN TALİMAT VERDİĞİ DUYUMUNU ALDIK"

Binanın işgal edildiğini ve hukuksuz biçimde belediyeye engel olunduğunu aktaran Ercüment Çervatoğlu, “Pandemi girdikten sonra dönem başında müftülükle görüştük. Sözlü olarak boşaltacaklarını söylediler ama haziran ayından beri yazışmalara başladık. Haziran ayında yazı yazdık hiç cevap vermediler. Ağustos ayında ihtar çektik yine işlem yapmadılar. Kaymakamlık ve müftü boşaltmaktan yanaydı. Ama her ne hikmetse siyasi irade etkisiyle herhalde boşaltmadılar. 1 Kasım itibariyle bitti. Yine yazı yazdık, hareket yok. Oranın tabelasını indirdik. Şimdi İçişleri Bakanlığı’nın talimat verdiği duyumunu aldık. Bina polis kontrolünde bizim binamıza bizi sokmuyorlar” dedi.

"İŞGAL DEVAM EDİYOR, DİRENECEĞİZ"

“Kiralama değil bedelsiz tahsis edilen bir yer. Sözleşmesi bitti. Meclis kararını aldık. Meclis kararını bile yok sayıyorlar” sözleriyle hukukun yok sayıldığını dile getirerek “Bu karara yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Kaymakamlığın bir yetkisi olmadığı halde mahkemeye başvuruldu. 4 Kasım sabahı başvuruldu. Öğlen yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bizden tahsisi uzatmamızı istediler, biz de uzatmayacağımızı söyledik. Sürekli işgal devam ediyor. Biz de direneceğiz” dedi.

Çervatoğlu, “Bizden önceki AKP dönenimde Diyanet’e tahsis edilmiş. Sübyan okulu açılmış 4-6 yaş için. 5 yıllığına tahsis etmişler. Eşkıyalık yapıyorlar. Devlet olmaktan çıkmış eşkıyalar var” diye konuştu.

Etiketler
Rize İçişleri Bakanlığı