Bülent Ecevit, vefatının 16. yılında kabri başında anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 16. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Bülent Ecevit, vefatının 16. yılında kabri başında anıldı

Eski Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, vefatının 16.yıl dönümünde Ankara Devlet Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı.

Törene, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç, CHP Ankara milletvekilleri Nihat Yeşil ve Servet Ünsal, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

"ECEVİT BİR ÖRNEK LAİK CUMHURİYET SEVDALISIYDI"

Anma töreninde konuşan DSP Genel Başkanı Aksakal, "Geçen 16 yılda, siyaset sahnesinde yer alan her kim varsa dara düştüğünde onun ipine tutunma ihtiyacı hissetmiştir. Devlet adamlığında, milliyetçi duruşunda, halkın ve ülkenin çıkarlarına dair yaptıklarında, dürüstlüğünde, nezaketinde; kısacası bir örnek insan, bir örnek eş, bir örnek siyasetçi, bir örnek devlet adamı ve bir örnek laik cumhuriyet sevdalısıydı" dedi.

"ECEVİT, MİLYONLARIN UMUDU OLDU"

Aksakal’dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "CHP olarak bugün Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit’i saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz. Türk siyasetinin en önemli isimlerinden birisiydi. Bülent Ecevit sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda bir devlet adamıydı. İyi bir eşti, iyi bir şairdi, iyi bir edebiyatçıydı, iyi bir insandı. Dürüst bir liderdi, namuslu bir liderdi. Bülent Ecevit, milyonların umudu oldu" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Bülent Ecevit