AYM tarih verdi; Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilecek mi?

Öğretmenlerin itirazıyla beraber muhalefetin AYM'ye taşıdığı Öğretmenlik Meslek Kanunu iptalinin görüşüleceği tarih belli oldu.

AYM tarih verdi; Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilecek mi?

AKP ve MHP’nin eğitim sendikaları ve muhalefetin itirazlarına rağmen Meclis’te kabul ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışılmaya devam ediliyor.

Geçen günlerde öğretmenler sokağa çıkarak kararı protesto ederken muhalefet de Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Mektepli gazetenin edindiği bilgiye göre; Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptalini 9 Kasım’da görüşecek.

Kanunun iptal edilip edilmeyeceği 9 Kasım’da belli olacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre; eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerinin önü açılacak.

Meslek, aday öğretmenlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere 3 kariyer basamağına ayrılacak. Öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi sağlanacak.

Gelişim temelli bir sistem içerisinde adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik basamaklarındaki görev ve sorumluluklar netleştirilecek.

Etiketler
Muhalefet Öğretmen