Başka partiye geçecek mi? Aslı Baykal'dan açıklama geldi

CHP'den istifa eden Prof. Dr. Aslı Baykal, başka bir partiye geçmeyeceğini söyledi; babası Deniz Baykal'ın da ayrılacağı iddiasını yalanladı.

Başka partiye geçecek mi? Aslı Baykal'dan açıklama geldi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Aslı Baykal'ın ana muhalefet partisinden istifası, siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu. Baykal'ın yeni bir oluşuma katılabileceği, hatta babasının da ayrılabileceği ileri sürüldü.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, gelişmeyle ilgili olarak Baykal'la konuştu:

"İstifasını doğruladı ancak yorum yapmak istemedi. 'Açıklamam bu kadar' demekle yetindi. 'Başka partiye geçmeyi düşünüyor musunuz?' diye sordum. 'Hayır' dedi. Babası Deniz Baykal’ın istifa edeceği iddiasını da yalanladı."

GEÇEN YIL 'YENİ PARTİ KURACAĞI' İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Aslı Baykal'ın geçtiğimiz yıl gidişattan rahatsız olduğu ve yeni parti kuracağı ileri sürülmüştü; ancak kendisi, bu yöndeki iddiaları şu sözlerle yalanlamıştı:

"(...) Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz.

CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır."

Etiketler
Deniz Baykal