Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ilk gerçekleşecek: Türkiye geneli tatbikat Bakan Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ve depremin gerçekleştiği saatte Türkiye genelinde tatbikat yapılacağını açıkladı.

Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ilk gerçekleşecek: Türkiye geneli tatbikat Bakan Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Afet İletişim Çalıştayı'nda konuştu.

Afet anlarında ve sonrasında yapılacak çalışmalar için bilgilendirmeler yapan Soylu, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde ve depremin gerçekleştiği saatte ülkece tatbikat yapılacağını duyurdu.

Bakan Soylu, "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar Tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek." dedi.

12 KASIM 1999 DÜZCE DEPREMİ

12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan depremde resmi rakamlara göre 845 kişi hayatını kaybetmiş, 4 bin 948 kişi yaralanmıştı. Depremde hasar gören ve derhal yıkılması gereken bina sayısı 3395, yıkık ya da ağır hasarlı ev sayısı 12939, iş yeri sayısı ise 2450'dir. Depremden sonra Bolu'ya bağlı Düzce ilçesi, Türkiye'nin 81. ili oldu.

Etiketler
Süleyman Soylu Düzce Türkiye