İsmail Saymaz tepkili: Savcılar iki kişiyi 'görüşmeye' davet edebildiler, öyle çok tutmadılar

Gazeteci Saymaz, Bartın'daki maden faciasının üzerinden geçen 11 günde herhangi bir adli işlemin yapılmamasına tepki gösterdi. İki kişinin 'görüşmeye' davet edildiğini belirterek "Zaten TTK’cıları öyle çok tutmadılar. Görüşme dediğin, 10 dakkacık" dedi.

İsmail Saymaz tepkili: Savcılar iki kişiyi 'görüşmeye' davet edebildiler, öyle çok tutmadılar

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden 11 gün geçtiğini, ancak halen tek bir gözaltı olmadığını dile getirdi.

Soma'da faciadan beş gün sonra 26 kişinin evinden gözaltına alındığını, Soma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da dahil sekizinin tutuklandığını hatırlatan gazeteci, şöyle devam etti:

"Ermenek’te farksız mıydı sanki? Dokuz gün sonra baskın ve gözaltılar yaşandı. Maden sahibi Saffet Uyar’ın aralarında olduğu beşi cezaevine gönderildi.

'10 DAKİKACIK GÖRÜŞME'

Bartın’daki madenin sahibi Türkiye Taşkömrü Kurumu (TTK) olduğu, Genel Müdür Kazım Eroğlu siyaseten ya da hemşerilikten ötürü korunduğu ve bu koltukta oturtulduğu için soruşturmada bir milim ilerleme olmuyor.

İşçi mezarlarında Kuran okuyarak, iktidarın sorumsuzluklarını dini istismarı ile kapatacağını sanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göz boyamak için altı savcı birden atadı.

Sanırsınız, TTK’nın altını üstüne getirecekler! Sanırsınız, kimsenin gözüne yaşına bakmayacaklar! Sanırsınız, şehit madencilerin ahını yerde komayacaklar.

'İKİ KİŞİYİ 'GÖRÜŞMEYE' DAVET EDEBİLDİLER'

Şu 10 günün sonunda ancak, TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ile İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu’nu adliyeye ‘görüşmeye’ davet edebildiler. Bu daveti eminim, Eroğlu’nun müsadesiyle yapabilmişlerdir.

Zaten TTK’cıları öyle çok tutmadılar. Görüşme dediğin, 10 dakkacık. Altı ‘kudretli’ savcımızın işleri başlarından aşkın olmalı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının 18 Ekim’deki açıklamasına göre mağdur ve tanıkların ifadelerini alıyorlarmış.

'GALİBA TTK'CILARA SIRA GELMEYECEK'

Dijital delillere el koymuşlar. Bir bilirkişi heyeti oluşturmuşlar. Galiba, TTK’cılara asla sıra gelmeyecek. Bartın’da altı savcı geçen 10 günde bir şüpheliyi bile gözaltına alamadıysa, kusur bulamadıklarından değil, kusurluyu soruşturacak gücü bulamadıklarından olsa gerekir.

'KOZLU'DA SABIKALI'

Kozlu’da 2013’te sekiz işçinin öldüğü maden kazasında ölüme sebebiyet vermekten 24.400 TL para cezasına çarptırılan Kazım Eroğlu, bu sabıkasına rağmen terfi edip TTK Genel Müdürlüğü koltuğunda oturuyorken kim kime nasıl dokunabilecek? (...)"

Etiketler
Bartın maden patlaması İsmail Saymaz Bartın Avcılar