Akif Beki: O ne laftı yarab öyle!

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çocuk sayısı' ile ilgili sözlerini köşesine taşıdı.

Akif Beki: O ne laftı yarab öyle!

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Ali Çelebi ve eşine 'daha çok çocuk yapmaları gerektiğini' söylerken verdiği "Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" örneğini değerlendirdi.

'O ne laftı yarab öyle!' başlıklı yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan; kürsüde Çelebi’ye çocuk sayısını sormuş, ‘bir’ cevabını alınca az bulmuştu. Burası standart. Rekordan rekora koşan, devamındaki diyaloglar" diyen Beki, şöyle devam etti:

"Çelebi, yanlarındaki eşini göstererek kariyer yapmaktan daha fazlasına sıra gelmediğini belirtiyordu.

Erdoğan ise bir kadının asıl kariyerinin çocuk yapmak olduğundan giriyor, eşine dönerek yaşının geçip geçmediğini kurcalıyor ve ulusalcı Çelebi’yi kalbinden yakalayacak şu son vuruştan çıkıyordu:

'Sayıları artırmak lazım... Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var.'

Perde, herhalde daha önce hiç böyle yıkılıp viran edilmemiştir.

'2022 Türkiye’sinde Cumhurbaşkanı, kadının işinin çocuk yapmak olduğunu söylerse bu kolay unutulmaz' deseniz... Hem de herkesin önünde kadının yaşını sormasının hatırı kalıyor.

'O daha mı unutulmaz' deseniz; turpun büyüğü arkadan başını uzatıyor bu kez, hatırı ne olacak! 'Çok çocuk yapan PKK’ lafı hangi toplum kesimineydi' sorusu, öyle böyle değil. Unutulur mu?

Ama birbiriyle yarışan bu unutulmazlar; geçmişin unutulacak gibi olmayan nelerini unutturuyor, farkında mısınız! Ne o pragmatizm ne bu oportünizm ne de şu popülizm... ‘Ötesi yok’ sanılanların en kralının bile pabucu atıldı şimdi dama.

Eskilerden örnek vermek istedim fakat nafile, aklıma dahi gelmiyor bakın. Ne dense boş."

Etiketler
Akif Beki