Esnafa 'defter' tehditli ceza yağmuru: 'Uçaklarınıza para yetiştirebilmek için mi karşı karşıya getiriyorsunuz?'

CHP PM üyesi Umut Akdoğan, esnaflara defterleri inceleme tehdidiyle kesilen cezalara "Elinizi siftahsız hafta geçiren esnafımızın üstünden çekin" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Esnafa 'defter' tehditli ceza yağmuru: 'Uçaklarınıza para yetiştirebilmek için mi karşı karşıya getiriyorsunuz?'

GERÇEK GÜNDEM /

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylğl ayı enflasyon verileri yüzde 83,45'e yükseldi. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül ayında yüzde 5,60 arttı. ENAG'a göre E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 186,27 olarak gerçekleşti.

SİNCANLI ESNAFLAR: "VERGİ MEMURLARI TEHDİT ETTİ"

Artan maliyet artışının zor durumda bıraktığı esnaf siftahsız günler geçirirken, kesilen cezalarla karşı karşıya kalıyor. Sincan’da son bir ay içerisinde esnafa kesilen cezalar esnafın sırtına yeni bir yük olarak biniyor.

Sincanlı esnaflar, "Nedeni belli değil, geldiler, sıradan ceza yazdılar, ya bunu kabul edeceksiniz ya da defterlerinizi inceleriz diyerek tehdit ettiler" ifadelerini kullanarak yaşanan durumu anlattı.

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ UMUT AKDOĞAN'DAN İKTİDARA TEPKİ

Sincan’daki esnafları ziyaret eden CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Umut Akdoğan, "Son on yılda 100 milyar TL’nin üzerinde bedelle 167 kamu ihalesi almış "beş kardeşler kebap salonuna" para yetiştiremediğiniz için mi esnafımızla vergi memuru arkadaşlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz?" ifadeleriyle esnafların mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Akdoğan, "Uçaklarınıza, saraylarınıza, saltanatınıza para yetiştirebilmek için mi esnafımızla vergi memuru arkadaşlarımızı karşı karşıya getiriyorsunuz? Suriyelileri Afganlara harcadığınız 50 milyar doların üzerindeki para yetmedi, bir 50 milyar dolar daha harcıyalım diye mi esnafımızla vergi memuru arkadaşlarımıza karşı karşıya getiriyorsunuz? Her dönem Sincan’dan en yüksek oyu alan siz, beş senedir esnafa selam vermeyen siz, esnafı cezaya boğan siz… Elinizi siftahsız hafta geçiren esnafımızın üstünden çekin. İsraf musluklarını kapatın, sarayınızın elektriklerini kapatın, uçaklarınızı hangarlarına kapatın ve tüm bunların masraflarını çıkartabilmek için esnafımızın üstüne gitme defterini kapatın" dedi.

Etiketler
Para Tehdit