AKP'ye yakın medya savunmada: Madem bir ayda iki kere denetlendi, patlama nasıl oldu?

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, 41 işçinin hayatını kaybettiği madende bir ayda iki denetim yapıldığını, raporlara herhangi bir olumsuzluğun yansımadığını yazdı. Ancak "O zaman facia nasıl yaşandı?" sorusu yine yanıtsız kaldı.

AKP'ye yakın medya savunmada: Madem bir ayda iki kere denetlendi, patlama nasıl oldu?

Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından maden ocaklarında alınması gereken tedbirlerler yeniden tartışma konusu haline geldi. Kamuoyunda Soma, Ermenek ve Şirvan’da yaşananlar gündeme gelirken, sıklıkla bu konuda halen bir ilerleme sağlanamadığına dikkat çekildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde ise bugün 'savunma' olarak nitelenebilecek bir haber yayınlandı ve normal sürecin 'denetim' ayağıyla ilgili bilgi verildi.

BİR AYDA İKİ DENETİM

Gazetenin edindiği bilgiye göre Amasra Taşkömürü İşletme Müdürlüğü’ne yönelik Türkiye Taş Kömürü, Sayıştay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimleri eylül ve ekimde tamamlandı.

Tesisin yer altı iş yerlerine dönük Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri’nin iş sağlığı, güvenliği ve eğitimine ilişkin denetmeleri eylülde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişlerinin de üretim ve çalışma şartlarına ilişkin denetimleri ekimde yapıldı.

Tesis, bu ay içerisinde de Sayıştay müfettişlerinin rotasındaydı. Sayıştay müfettişlerinin ocak teknik gezisine ev sahipliği yaptı.

'HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK RAPORA DÖKÜLMEDİ'

Yine gazetenin aktardığına göre bu denetlemelerde herhangi bir olumsuzluk rapora dökülmedi.

Haberin devamında Sayıştay'ın 2019 yılında hazırladığı rapora dair tartışmalara dahi yer verilirken, "Peki bir ayda iki denetime rağmen bu facia nasıl yaşandı?" sorusuna yanıt olacak herhangi bir bilgiye rastlanmadı.

Beş savcının yaşananlarla ilgili soruşturması sürüyor.

AKP'ye yakın medya savunmada: Madem bir ayda iki kere denetlendi, patlama nasıl oldu? - Resim : 1

Etiketler
Bartın maden patlaması Yeni Şafak Maden Patlama