Çağlayan'da Gezi tutsakları için Adalet Nöbeti: 'Onları yaşatacağız; bu ülkenin tarihine onurla geçecekler'

Avukatların Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti bugün Gezi tutukluları için yapıldı.

Çağlayan'da Gezi tutsakları için Adalet Nöbeti: 'Onları yaşatacağız; bu ülkenin tarihine onurla geçecekler'

Üçüncü Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'a 18'er yıl hapis cezası verilmesinin ardından Gezi tutsakları için Türkiye'deki demokrasi yanlısı kitlelerin mücadelesi sürüyor.

Avukatların Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti bu kez Gezi Davası’nda tutuklananlar için devam etti. Adliye içinden alkışlarla dışarıya yürüyen avukatlar Adliye önünde açıklama yaptı.

Sendika.org'un aktardığına göre; “Hepimiz Gezi’deydik” diyen avukatlar avukat Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası’nda tutuklananlar için Çağlayan’da İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Nöbette Can Atalay ve Ali Hakan Altınay’ın gönderdikleri mesajlar okunurken, yakınları ve İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu birer konuşma yaptı.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu da şunları söyledi:

Biz biliyoruz, sevgili Can sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için şimdi içeride. O bizim adımıza yatıyor orada. Onun acısını biz yüreğimizde duyuyoruz. Göreceksiniz, İstanbul Barosu genel kurulunu. Can’ı orada nasıl yaşattığımızı, nasıl yaşatacağımızı da göreceksiniz. Tayfun da Mücella da hepsi öyleydi.

İlk yapılan yargılamalarda beraat kararı verilmişti. Biraz vicdanı olanın bu yargılama sonunda ne yapacağını hepimiz görüyorduk. Hukukçu olarak görüyorduk. Herkes bilmeli, onları yaşatacağız. Onlar ne kadar içeride bizim adımıza yaşıyor olurlarsa olsunlar bu ülkenin hukuk tarihine, demokrasi tarihine onurla geçecekler. Bu biline. Hukukçular olarak söylüyorum.

Etiketler
İstanbul Lula Urla