Aydınlık yazarından Nihat Genç'e: Ağabeyiniz Ümit Özdağ gerçekte büyük bir fitneci, ama küçük bir muhbirdir

Aydınlık yazarı Mehmet Yuva, yazar Nihat Genç'in Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı övdüğü yazısına tepki gösterdi: "Bir melaike olarak pazarladığınız ağabeyiniz Ümit Özdağ gerçekte büyük bir fitneci ama küçük bir muhbirdir."

Aydınlık yazarından Nihat Genç'e: Ağabeyiniz Ümit Özdağ gerçekte büyük bir fitneci, ama küçük bir muhbirdir

Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Yuva, Nihat Genç'in Veryansın TV'de 'Zafer Partisi kongresinden notlar' başlıklı yazısında kullandığı "Salonda, boğulmaya susturulmaya yok olmaya imha edilmeye ve milletinin ve kendilerinin yok edilmesine asla sessiz kalmayacak çok büyük bir ideal gördüm. Hiçbirinin aklı fikri dağınık değildi" ve benzeri ifadelere tepki gösterdi.

Genç'le Şam'da, Filistin halkı ile dayanuşma ziyareti sırasında tanıştıklarını, özellikle yıllar önce yaptığı "Beka sorunu varsa, ülkeye saldırı varsa milliyetçi partiler kazanır. Bu artık siyaset felsefesinin anayasasıdır, beka sorunu olduğu müddetçe milliyetçiler kazanır" tespitinin gerçeklik payının yüksek olduğunu dile getiren Yuva, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a sert eleştiriler yönelttiği yazısında şunları kaydetti:

'BİR MELAİKE OLARAK PAZARLADIĞINIZ AĞABEYİNİZ ÜMİT ÖZDAĞ GERÇEKTE BÜYÜK BİR FİTNECİ AMA KÜÇÜK BİR MUHBİRDİR'

"Bunun idrakinde olan Ümit Özdağ Suriyeli göçmenler sorunu üzerinden ülkemizin bir beka sorunu yaşadığını propaganda ederek milliyetçi damara yatırım yapan bir siyasi proje ile seçimlerin sonuçlarına etki etme gayreti içindedir.

Akşener’in CHP, göçmenler sorunu, HDP, FETÖ gibi konularda ve birçok sebepten mütevellit 'Türkçü' kesimleri yeterince tatmin edemediği için yarattığı boşluğun kayıplarını Ümit Özdağ radikal göçmen karşıtlığı söylemlerle toplama hedefindedir. Avrupa’da bu politikaların getirimi Ümit Özdağ tarafından da not edilmiş. Bir melaike olarak pazarladığınız ağbiniz Ümit Özdağ gerçekte büyük bir fitneci ama küçük bir muhbirdir. Bunun kanıtı da bizatihi kendisidir."

ÜMİT ÖZDAĞ'A GÖNDERDİĞİ MESAJI YAYINLADI

Yuva, devamında Özdağ'a Haber Global'da katıldığı program sonrası gönderdiği ancak yanıt alamadığı mesajı okurlarıyla paylaştı:

"Sayın Ümit Özdağ merhaba,

'Haber Global TV’de bugün daha önce yayınlanmış röportajınızı seyretme ve dinleme imkânım oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın İsrail ile ilginiz ve ilişkiniz üzerine yaptığı iddialara cevap verirken Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm faaliyetlerinize şahit ve bu çalışmalardan haberdar olduğunu söylediniz. Ardından fitne, fesat ve Türk’ün töresine yakışmayan bir açıklamada bulundunuz.

Şunu söylediniz: ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Suriye istihbaratına çalışan, daha önce kendisini Suriye’de emekli bir General ile ziyaret ettiğimiz şahıs yıllar sonra İstanbul’da bir otel lobisinde yanıma geldi. 'Merhaba' dedi. Önce tanımadım sonra hatırladım. Bu olayı 30 saniye sonra MİT’e bildirdim.’

Sizi 21. Yüzyıl Enstitüsü Müdürü sıfatıyla Şam Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Suriye Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Faysal Keltum davet etti. Sizi Şam Üniversitesinin misafirleri olarak ağırladık.

Bu merkezin Türkiye masası müdürü sıfatımla ziyaret programınıza iştirak ettim. Bu ziyaretiniz esnasında kurucusu ve müdürü olduğum Türkçe dili öğretim enstitüsüne de uğradınız. Şam’da Türk Büyükelçiliğimiz dışında Atatürk’ün resminin olduğu tek yer müdürü olduğum Türkçe öğretim merkezindeki ofisimdir. Bunu gördüğünüzde şaşırmıştınız. Ayrıca 2009’da Nutuk kitabını ilk kez Arapçaya tercüme etmenin onurunu ve saadetini yaşıyorum.

2006’dan itibaren Türkiye ve Suriye devlet başkanları ve devlet erkânı heyetlerine tercümanlık yaptım. Zira iki ülkenin dostluğu ve işbirliğine yapmış olduğumuz olumlu katkılara hürmeten her iki ülkenin takdirine mazhar olmuştuk. Bu işim için hiçbir ücret almadım. Bu emeğimin karşılığı iki ülkenin huzuru ve istikrarıdır.

Hayatımın hiçbir evresinde, akademik, basın ve siyasi çalışmalarım dışında, hiçbir örgüt, parti, istihbarat veya devlet kurumunun üyesi, çalışanı, görevlisi, memuru veya maşası olmadım.

Hakkımda yapmış olduğunuz bu habis açıklama için sizi ayıplıyor ve protesto ediyorum. Yaptığınız ayıptır, günahtır ve vicdansızlıktır. Fitneye girer. Hz. Ali, ‘Fitne cinayetten daha şiddetlidir.’ demişti. Fitne ve karalamaya maruz kaldığınızı iddia eden birisi olarak bu konuda çok daha dikkatli ve hassas olması gereken sizin bu fitneniz ne Türk’ün töresine ne de insan olana yakışır. Önce Allah’a sonra bana bir özür borcunuz var."

Yazının tamamı.

Yuva'nın sözlerine henüz iki taraftan da herhangi bir yanıt gelmedi.

Etiketler
Zafer Partisi Ümit Özdağ Aydın Laik