İmamoğlu'ndan Nebati'ye yanıt: Hizmetlerin, daha hızlı sunulmasında işbirliğine ve diyaloğa hazırız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasındaki gerilim sürüyor. İmamoğlu Nebati'ye yanıt vererek "hizmetlerin daha hızlı ulaştırılması konusunda işbirliğine hazırız" dedi.

İmamoğlu'ndan Nebati'ye yanıt: Hizmetlerin, daha hızlı sunulmasında işbirliğine ve diyaloğa hazırız

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul'un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok” diye sitem etti.

Bakan Nebati’nin kamuoyunda tartışma yaratan açıklamasını anımsatan İmamoğlu, “Nöroekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs bu imzayı atın Sayın Bakan. Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul'un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Zarar, ziyan, yazık, günah” diye yazdı.

Nebati ise İmamoğlu'na yanıt vererek "Sayın İmamoğlu, "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı" projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı.

Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!" diye kaydetti.

İmamoğlu ise Nebati'ye 16 milyon İstanbullu adına teşekkür etti. İmamoğlu, "Hizmetlerin, halkımıza daha hızlı sunulması konusunda sıkı işbirliğine ve diyaloğa hazırız" ifadesini kullandı.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı