Erdoğan'ın ziyaret edeceği cemevi yöneticisi: "Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali kırmızı çizgimizdir dedik"

Erdoğan, cemevi ziyaretlerinin ikincisini gerçekleştirecek. Özkahraman, “Yetkiliye kırmızı çizgilerimiz söyledik. Atatürk, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Ali bu isimler bizim olmazsa olmaz önderlerimizdir. Bunların resimleri mutlaka duvarlarımızda olur” dedi.

Erdoğan'ın ziyaret edeceği cemevi yöneticisi: "Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali kırmızı çizgimizdir dedik"

GERÇEK GÜNDEM – FİLİZ GAZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cemevi ziyaretlerinin ikincisini, 7 Ekim Cuma günü, İstanbul Kadıköy'deki Şahkulu Sultan Dergahı'na yapacağı duyuruldu.

Türbeyi ve cemevini ziyaret edecek olan Erdoğan, daha sonra konferans salonundaki törene geçecek. Törende, Valilik desteğiyle inşa edilen yerleşkenin açılışını gerçekleştirecek.

Törende Erdoğan'ın yanı sıra, Şah Kulu Sultan Külliyesi Mehmet Ali Hilmi Dedebaba Araştırma Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Beyzade Özkahraman da bir konuşma yapacak.

RESMİ OLARAK TEBLİĞ EDİLMEDİ

Gerçek Gündem’in ulaştığı Vakıf Başkanı Beyzade Özkahraman, henüz kendilerine resmen tebliğ edilmiş bir bilgi olmadığını ifade etti:

“Gayriresmi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim’de Şah Kulu Vakfı’nı öğleden sonra ziyaret edeceği ve burada bir konuşma yapacağı söylendi. Sayın Cumhurbaşkanı, Valilik tarafından yapılan, içinde konferans salonu, yemekhane, mutfak olan yerleşkenin açılışını yapmak istiyormuş. Ben ev sahibi konumundayım. Toplantı, konferans salonunda gerçekleşecek.”

Erdoğan'ın ziyaret edeceği cemevi yöneticisi: "Atatürk, Hacı Bektaş Veli, Hz. Ali kırmızı çizgimizdir dedik" - Resim : 1“ÖNDERLERİMİZİN RESMİ DUVARLARIMIZDA OLUR DEDİK”

Erdoğan yakın zamanda Ankara'daki Hüseyin Gazi Cemevi'nde Muharrem ayı orucuna katılmıştı. Ziyarette Hz. Ali, Atatürk ve Hacı Bektaş-ı Veli fotoğrafları Erdoğan'ın oturtulduğu bölümden alınarak, görünmeyen bir bölüme kaydırılmıştı. Ayrıca Erdoğan dedelere mahsus olan posta oturtulmuştu.

Bu olayı hatırlattığımız Özkahraman, "Konferans salonunda herhangi bir değişiklik yapıldı mı" sorumuzu şöyle yanıtladı:

“Vilayetten gelen yetkiliye kırmızı çizgilerimizi söyledik. Mustafa Kemal Atatürk, Hacı Bektaşi Veli, Hz. Ali bu isimler bizim olmazsa olmaz önderlerimizdir. Bunların resimleri mutlaka duvarlarımızda olur. Bunları da söyledik. Yetkili kişi de söylediklerimize hak verdi.”

“LİSTEYİ CUMHURBAŞKANLIĞI HAZIRLIYORMUŞ, KİMLER ÇAĞRILMIŞ BİLMİYORUZ”

Özkahraman, açılışta kimlerin çağrılı olduğunu bilmediklerini ise şu sözlerle anlattı:

“Listeyi Cumhurbaşkanlığı hazırlıyormuş. Kimler çağrılmış bilmiyoruz. Bizden sadece kendi yönetimimiz, yönetim kurulu üyelerimiz katılacak. Çağrılanlardan olumlu olumsuz yanıt verenleri bilmiyoruz.”