Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu F-16 görüşmeleriyle ilgili "Elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım" dedi.

Çavuşoğlu'ndan F-16 açıklaması: Elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'taki 77'nci BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamındaki temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye ile ABD arasında süren F-16 görüşmelerine değinen Çavuşoğlu, "F-16 konusunda elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde olmayız. 'Şöyle kullan, böyle kullan' gibi bir kısıtlama getirilmesi kabul edilebilir değil. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün konuyla ilgili, "Biz şu anda F-16 satın almakla ilgileniyoruz. Sayın Biden’la bu konuda olumlu görüşmeler yapmıştık. Burada Cumhuriyetçi senatörlerle de bazı görüşmeler yaptım. Bakanımız Hulusi Akar da muhatabıyla görüşmelerini yürütüyor. Hava olumlu istikamette gelişiyor. Temenni ederiz ki bu olumlu hava devam eder. Bir an önce de bu işten bir netice alırız diye düşünüyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye, ABD'li Lockheed Martin tarafından üretilen 40 adet F-16 ve 80'e yakın F-16 modernizasyon kiti almak için başvurmuştu.

Etiketler
Mevlüt Çavuşoğlu New York