Karaköy'ün ortasındaki ilk katlı otopark yıkılıyor

Meydan Projesi kapsamında yıkılacak İstanbul'un Karaköy'deki ilk katlı otoparkı, 24 Eylül cumartesi günü hizmete kapanacak.

Karaköy'ün ortasındaki ilk katlı otopark yıkılıyor

İSPARK'ın internet sitesinden yapılan duyuruda, "İşletmesini yaptığımız Karaköy Katlı Otoparkımız, İBB Meclisinin 'Kent Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı' plan değişikliği kararı nedeniyle 24 Eylül cumartesi günü hizmetine son verecektir. 23 Eylül cuma saat 23.59'a kadar aracınızı almanız gerektiğini hatırlatırız" denildi.

Katlı otoparkın altında 45 yıldan beri hizmet veren bir işletmenin müdürü Nurettin Cerit, bu duyurunun üzerine otoparkın yıkılacak olmasının kendileri gibi müşterileri de üzdüğünü dile getirdi.

Otoparkın yıkılacak olmasının çevrede mutlaka bir kargaşaya yol açacağını belirten Cerit, "Yaklaşık 200 metre ileride bir mağazaya taşınacağız. Burası tarihi bir yer, Karaköy'ün simgesi. Tüm müşterilerimiz katlı otoparkın altında hizmet verdiğimizi biliyordu. Müşteriler de şaşırıyor bu duruma" dedi.

Katlı otoparkın altındaki bir işletmede çalışan Mehmet Yücedal, "Buralarda yeni bir yer bulamadık. Yıkımla beraber biz, diğer şubelerimize geçeceğiz. 22 yıllık bir yerin birden bire kapanması bizler için üzücü" diye konuştu.

Yıkım kararı ile taşınmak zorunda kalacaklarını aktaran bir iş yerinin yöneticisi Bahattin Aktaş, "Tophane durağının karşısına taşınacağız ama maalesef bir ay kadar kapalı olacağız" dedi.

Otoparkı kullanan vatandaşlardan Erkan Öztürk, yıkım kararının iyi olacağını, otopark alanının halka yönelik bir projede kullanılmasının daha iyi olacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı haziran ayı oturumlarında oybirliği ile alınan kararla, Karaköy'de 1976 yılında hizmete açılan 600 araçlık otoparkın yerine meydan yapılmasına karar verilmişti. (AA)




Etiketler
İstanbul