Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdiği provokasyon afişlerine AKP sahip çıktı

AKP Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut, Elazığ'da asılan afişleri kendilerinin yaptıklarını kabul etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, afişlerle ilgili sert tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdiği provokasyon afişlerine AKP sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentte inşa edeceği okulun temel atma törenine katılmak için geçen gün Elazığ’a gitti.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde kentin çeşitli noktalarına Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’li vekilleri hedef alan bazı afişler asıldı. Kılıçdaroğlu’nun söylediği öne sürülen “Selahattin Denmirtaş göğsüne şeref madalyası takacağım” afişlerin billboardlara asıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu, Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde kentteki billboardlara asılan afişlerle ilgili, "Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey Saray? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?" açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, kendisine ait olduğu söylenen ifadelerin yer aldığı pankartın önünde poz verdiği fotoğrafını da paylaştı.

AKP YÖNETİCİSİ AFİŞLERİ AKP’NİN YAPTIRDIĞINI KABUL ETTİ

AKP Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 gün önce Elazığ’a geldiğini hatırlatarak, Elazığ’da hem bir grup toplantısı yaptıklarını hem de daha önceden kendilerinin dile getirdiği okulla alakalı bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyledi.

Billboard meselesinin CHP’nin Elazığ’a geldiğinde en çok konuşulan meselelerden bir tanesi olduğunu da aktaran Bulut, şunları söyledi:

''O billboardlarda yazanların hiçbir tanesi ne isnat ne suçlama ne de başka bir şey değildi. Oradaki çalışmanın esası geçmişte CHP’nin üst siyasi aktörlerinin kamuoyu önünde arka kapılarda veya gizli kapılar arkasında değil kamuoyu önünde söylemiş olduğu sözleri ilan ettik. Onların parça parça söylediği, ama bir bütün olarak söylemekten çekindikleri, dönem dönem de o siyasi aktörlerin çelişkili ifadelerde bulunduğu ifadelerin hepsini biz toplu olarak billboardlarda sergiledik.

Bununla alakalı aslında bir farklılığı da ortaya koymak istedik. CHP içerisindeki çok sesliliği oraya koyduk. CHP’nin Genel Başkanı 'Ben Cumhurbaşkanı olursam Selahattin Demirtaş’a şeref madalyası takacağım' diyor, akabinde CHP’nin Elazığ Milletvekili de Elazığ’da çıkmış olduğu televizyon kanallarında 'Eğer ben HDP’nin bir oyuyla dahi seçilecek olursam Allah bana milletvekilliğini nasip etmesin' diyor. Böyle bir çelişki var. Bu çelişkinin de ortaya konulmasıyla alakalı etkili bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Zaten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da sözünün arkasında olduğunu ifade ederek gidip billboardların önünde durarak poz verdi. 6’lı masanın gizli olmayan fakat ifşa etmekten çekindikleri ortağının HDP olduğunu söylüyorduk. Onlar her ne kadar onu masaya almasalar da masanın asli unsurlarından bir tanesinin HDP olduğunu söylüyorduk. Ama bunlar siyasi bir takım endişelerden dolayı özellikle HDP’nin bu işin bir parçası olmadığını ifade ederken, HDP’yi ve seçmenini tutabilme adına da dönem dönem çıkışlarla, söylemlerle ve sözlerle seçmene selam olsun mantığıyla söylenen söylemler billboardlarda asılmıştı.

Neticede bundan rahatsızlıklarını ifade ettikleri andan itibaren saygı gösterdik hemen aynı gün içerisinde madem siz kendi söylemiş olduğunuz sözden dolayı bir rahatsızlık duyuyorsunuz Elazığ misafirperverliğine uygun bir şekilde billboardlarda olanları kaldırırız dedik ve kaldırdık.”

Etiketler
Elazığ Milletvekili Provokasyon Sıla