Marmaris'teki yangının sebebi, siyasi polemikte netleşti

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Zafer Partisi lideri Özdağ ile polemik yaşadığı sırada Marmaris'teki orman yangınının 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle başladığını söyledi.

Marmaris'teki yangının sebebi, siyasi polemikte netleşti

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Özdağ, "Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken Sığınmacılar orman yangını çıkarıyor" demişti.

Çataklı, bu sözleri alıntılayarak "Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha. Şimdi de Muğla’daki yangını sığınmacılar çıkardı yalanını ortaya atmış. İşin asli, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü. Tıpkı senin yabancı düşmanlığını körüklediğin gibi" ifadesini kullandı.

Söz konusu polemikle yangının, 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle başladığı kesinleşmiş oldu.

NE OLMUŞTU?

Yangınla ilgili olarak dün bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki M.Y. gözaltına alınmıştı.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şunlar kaydedilmişti:

"21.09.2022 saat 12.00 sıralarında Yalancıboğaz adaağzı mevkiinde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği belirlendi. Yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir."

Etiketler
Zafer Partisi Marmaris